OBILJEŽENA 20. OBLJETNICA STRADAVANJA DAMIRA MARKOVINOVIĆA

548 0

STARO PETROVO SELO – U petak, dana 29. svibnja, obilježena je 20. obljetnica stradavanja Damira Markovinovića, policijskog službenika protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske.

 

U znak zahvalnosti za njegovu hrabrost i žrtvu, u Starom Petrovom Selu, okupili su se njegovi kolege i prijatelji: Miroslav Dugandžić, umirovljeni službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske, Daniel Brezić i Krunoslav Erdeši, policijski službenici protueksplozijske zaštite ove policijske uprave te policijski službenici Protueksplozijske službe Uprave policije Marijan Nikolaus i Tomislav Vukoja.

 

Miroslav Dugandžić, Marijan Nikolaus i Tomislav Vukoja bili su s pokojnim Damirom Markovinovićem i još 34 policijska službenika polaznici prvoga naraštaja Specijalizacije iz protueksplozijske zaštite, od 11. studenoga 1991. do 25. veljače 1992. godine, na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

 

Nakon polaganja vijenca, paljenja svijeća i molitve ispred groba pokojnoga Damira, policijski službenici su posjetili i Damirove majku i suprugu.

 

Damir Markovinović smrtno je stradao 29. svibnja 1995. obavljajući službenu zadaću, od ručne bombe sakrivene u napuštenom kamionu u Okučanima, nepunih mjesec dana nakon završetka Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i oslobađanja okupiranog prostora zapadne Slavonije.

 

Autor Kata Nujić, glasnogovornica PUBP

Related Post

NAGRADA „IVAN FILIPOVIĆ“

Autor - 20/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2012. – U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u srijedu je dodijeljena Državna nagrada “Ivan Filipović”…