OBITELJSKA GOSPODARSTVA OPĆINE VRBJE NA POLJOPRIVREDNO-PODUZETNIČKIM IDEJAMA 2010. U NOVOJ GRADIŠKI

1442 0

DELICIJE IZ DOMAĆE KUHINJE ČEKAJU TURISTE NA PODAVSKOJ POUČNOJ CESTI

 Nova Gradiška 30.siječnja 2010. – Općinski načelnik Igor Jurišić i zamjenik načelnika Mladen Konjević bili su zadovoljni u novogradiškom Društvenom domu nakon dvodnevnog izložbenog dijela Poljoprivredno-poduzetničkih ideja. Oko štanda na kojemu su svoje proizvode izlagali poduzetnici i obiteljska gospodarstva s područja općine Vrbje guralo se mnoštvo posjetitelja. Imali su što vidjeti na jednom od najbolje uređenih štandova. Nastavljena je uspješna prezentacija malih poduzetnika koji ustrajno čekaju da se dobro poslože tržišni odnosi i njihovi kvalitetni proizvodi dođu do kupca, a oni naplate svoj rad.

– Centralni izlagač nam je bilo OPG Bošnjak sa proizvodnjom piva u maloj obiteljskoj pivovari u Sičicama. Uspješno su se predstavili Udruga «Zlatne ruke», koja već godinama plijeni pozornost s atraktivnim ručnim radovima, Anka i Stjepan Vokičić iz Doline sa domaćim kozjim sirom, kobasicom i kulenom od kozjeg mesa, OPG Smoljanac i tvrtka Agroprodukt, bitan subjekt u gospodarstvu općine Vrbje. U našoj općini ima još malih uspješnih proizvođača i poduzetnika koji nisu bili na ovoj manifestaciji. Ove smo godine predstavili one proizvođače i mala gospodarstva koja se nalaze na Posavskoj poučnoj cesti i mogu turistima ponuditi svoje atraktivne proizvode. Radi se o jednom od turističkih putova koji smo osmislili zajedno s TZ Nova Gradiška – zadovoljno je izjavio načelnik Igor Jurišić.  

 Dodaje da je sve izraženiji problem nedostatak smještajnih kapaciteta jer treba uspješno i poslovno spojiti poljoprivredu i turizam, a malim gospodarstvima omogućiti da prodaju svoje proizvode. 

– Imamo što ponuditi. Ljudi koji dođu imaju što vidjeti, od naših povijesnih do prirodnih znamenitosti i ljepota. Uz to mogu dobro pojesti i popiti. Projekt izgradnje tradicijskih kuća u turističkoj zoni u Mačkovcu gospodina Sekulića u završnoj je fazi jer je izrađena projektna dokumentacija. Očekujem da će se riješiti i financiranje i početi izgradnja – kazao je Igor Jurišić.  

 

Related Post