OBLJETNICA: 30 godina prijateljstva Nove Gradiške i Herzogenauracha

1097 0

NOVA GRADIŠKA, 24.travanj 2010. – Grad Nova Gradiška i bavarski grad Herzogenaurach ove će godine u dva navrata obilježiti 30 godina prijateljstva. Povelju o prijateljstvu potpisali su Hans Ort, tadašnji gradonačelnik Herzogenauracha i tadašnji predsjednik Skupštine općine Nova Gradiška i sadašnji novogradiški gradonačelnik Josip Vuković.

 Hvale vrijedna obljetnica obilježiti će se u Herzogenaurachu od 10. do 13 lipnja, a u Novoj Gradiški od 29. rujna do 3. listopada ove godine. Bit će to prigoda da se evociraju sjećanja na brojne susrete klubova, društva i građana dva prijateljska grada. Povelja o prijateljskoj suradnji potpisana je u želji da se učvršćuje i njeguje prijateljska suradnja Herzogenauracha i Nove Gradiške i trajno vezuju i učvršćuju odnosi između društava i institucija na području privrede, kulture, sporta, socijalne i zdravstvene zaštite. Bilo je to uprtavo tako proteklih 30 godina i potvrđeno da Povelja kao simbol prijateljstva predstavlja akt trajne svestrane suradnje u interesu građana Herzogenauracha i Nova Gradiške. (J.S.)

FO potpis : Povelju su prije 30 godina potpisali Hans Ort i Josip Vuković 

Related Post

GRAD ISPOSTAVA

Autor - 15/01/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 15. siječanj 2014. – Umjesto 67 općinskih sudova, 61 prekršajnog suda i 33 općinska državna odvjetništva, Hrvatska će…