OBLJETNICA POGIBIJE TOŠE PROESKOG

767 0

NOVA GRADIŠKA, 13. listopad 2015. – Prošlo je osam godina od tragične prometne nesreće (16. listopada 2007.) u kojoj je život izgubio čovjek anđeoskog glasa i veliki humanist, Toše Proeski.

Upravo taj tragični događaj povezao je Novu Gradišku i Tošinu domovinu Republiku Makedoniju, njegovo Kruševo i sve ljude koji su cijenili ono što je Toše radio kao glazbenik i kao čovjek.

 

I ove je godine iz Makedonije u Novu Gradišku stiglo 15 maratonaca- sudionika „Maratona ljubavi“, koji trčeći, iz Nove Gradiške do Kruševa, simbolično povezuju ova dva grada. Doček i prijem organizirala je TZ i grad Nova Gradiška.

 

Zajedno s predstavnicima Nove Gradiške, magistrom Ljiljanom Lukačević, zamjenicom gradonačelnika, Dinkom Matijević, direktoricom Turističke zajednice, Terezom Grgić, predstavnicima rukometnih veterana Nove Gradiške, predstavnicima poklonika Tošina lika i djela iz Zagreba i predsjednicom Fun kluba Stelom Prislan Fujs, položili su cvijeće i upalili lampione ispred spomen obilježja kod Elektrotehničke i ekonomske škole.

Sutra 13. listopada u 6,20 sa stadiona NK „Sloge“ starta, kao i proteklih sedam godina, „Maraton ljubavi“ za Tošu. Maratonci će u njegovo rodno Kruševo stići 16. listopada i tada s brojnim poklonicima, koji stižu iz cijeloga svijeta, odati počast Toši Proeskom. Istoga dana i naša ekipa rukometnih veterana odlazi u Makedoniju , na poziv rukometne reprezentacije Makedonije gdje će biti sudionici Memorijalnog rukometnog turnira. U organizaciji TZ i grada šest godina je taj turnir održavan u Novoj Gradiški, a naši rukometaši ove godine utakmicu igraju u Prilepu. U Makedoniju ove godine, kao predstavnice grada u četverodnevni posjet putuju magistra Ljiljana Lukačević i Dinka Matijević, a kako su istaknule, dočekat će ih veleposlanica RH u Makedoniji Danijela Barišić, predviđen je i prijem kod gradonačelnika Prilepa.

 

Obilježavanje ovoga datuma na način na koji to činimo u Novoj Gradiški najmanje je što možemo učiniti u sjećanje na Tošu Proeskog, kojega sam doživjela kao misionara vjere, ljubavi i prijateljstva- rekla je, među ostalim magistra Lukačević, koja je pozvala i na minutu šutnje.

 

Na skroman način obilježavamo ovaj datum, ali s velikom radošću i ljubavlju dočekujemo sve ove drage ljude koji se svake godine u naš grad dođu pokloniti Toši kod Spomen obilježja – rekla je, među ostalim Dinka Matijević.

 

Obje predstavnice grada Nova Gradiška nadaju se kako će ovaj prvi susret u Makedoniji biti i početak jedne čvršće suradnje našega i gradova Prilepa i Kruševa.

Related Post

DJEČJI POKLADNI DAN

Autor - 09/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2013. – Danas su tradicionalno pokladni dani, našem, gradu počeli dječjom pokladnom povorkom od Osnovne škole…