POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

890 0

SLAVONSKI BROD, 13. listopad 2015. – U sklopu projekta E-policija izrađena je aplikacija s detaljnim uputama kako na brz i jednostavan način, uz fotografiju događaja, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu.

Od danas građani događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih pametnih telefona.

 

Procedura se sastoji od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

 

O ostalim mogućnostima ove novine u radu policije, koja je danas predstavljena, možete doznati u samoj aplikaciji, koju preuzmite na linkovima:

 

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

 

Windows:

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

 

Apple:

https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

Više o aplikaciji i na: http://www.mup.hr/


Pripremio Antun Jakobović,  policijski službenik za odnose s javnošću

 

Related Post