OCENJIVANJE VINA NOVOGRADIŠKOG VINOGORJA

1318 0

STARO PETROVO SELO – Obilježavanje Dana općine Staro Petrovo Selo bila je prigoda da gosti i posjetitelji uživaju u kvalitetnim vinima petrovoselskih i vinara novogradiškog kraja.

Petrovoselska Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ u povodu Dana općine organizirala je ocjenjivanje vina na koje je bilo prijavljeno 37 vina, najviše graševina, a potom traminca, portugizca , rizlinga, kabarnea, pinota, frankovke, rozea i silvanca zelenog. te miješanih i stolnih vina.

Ocjenjivački sud u sastavu: Marija Milašin-Marinić, Dražen Bogunović, Martin Grozdanović, Ivan Gaščak i Igor Lazić, nije imalo ni malo laku zadaću ocijeniti vina i proglasiti najbolja. Ocjenjivanje je obavljeno 19. travnja.

 

Šampionom je proglašena graševina Zvonka Živkovića iz Cernika.

 

Zlatno odličje dobila su graševine Benić Krunoslava iz Nove Gradiške i Vitomira Žakića iz Cernika, crni pinot Siniše Hoborke iz Nove Gradiške i traminac OPG Majer iz Nove Kapele. Ozren Kraljić iz Rešetara dobio je zlatno odličje za pinot sivi i roze.

 

Srebrna odličja dobila su graševine Siniše Hoborke iz Nove Gradiške, Slavka Maričevića iz Srednjeg Lipovca, Stjepana Pavlagića iz Starog Petrovog Sela, Ozrena Kraljića iz Rešetara, Ivice Turkalja iz Oštrog Vrha i Ivice Grgića iz Adžamovaca, portugizac Branka Sokića i Zvonka Živkovića iz Cernika, kaberne Ozrena Kraljića iz Rešetara i miješano Milana Pospišila iz Starog Petrovog Sela.

 

Brončana odličja dobile su graševine Vladimira Plavca iz Starog Petrovog Sela, Vladimira Đuraseka iz Nove Gradiške i Alojza Dubiela iz Starog Petrovog Sela, rizling Antuna Štefanca iz Starog Petrovog Sela, frankovka Aliojza Dubiela iz Starog Petrovog Sela, pinot-frankovka Zvonka Živkovića iz Cernika, mješano Miroslava Šruta iz Starog Petrovog Sela i Branka Atlagovića iz Rešetara te silvanac zeleni Alojza Dubiela.

 

Priznanje je dobio rizling Ivana Kneževića iz Starog Petrovog Sela, saknarda Milana Pospišila iz Starog Petrovog Sela, pinot crni Alojza Dubiela iz Starog Petrovog Sela, graševina Ivana Jergovića iz Donjeg Lipovca, miješano Ivana Jurića iz Starog Petrovog Sela, stolno Luke Zeca iz Cernika i graševina Ivana Selihara iz Starog Petrovog Sela.

Related Post