ODGOĐENA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

729 0

NOVA GRADIŠKA, 24. svibanj 2012. – Gradski vijećnici danas su bili bolesni ili poslovno spriječeni. Razlog je to što je danas odgođena sjednica Gradskog vijeća jer je na sjednicu došlo samo 5 od ukupno 19 vijećnika.

Kako je kazao predsjednik Vijeća Mirko Golovrški (SDP) po poslovniku bi trebalo početak sjednice odgoditi za jedan sat, a budući da je dio vijećnika bolestan i službeno odsutan nema razloga da se čeka jedan sat i zakazao sjednicu za 31. svibanj u 12 sati.

 

Na sjednicu nisu došli gradonačelnik Josip Vuković, a ni zamjenici Milan Mateša i Ljepša Rakas-Vujčić.

Dr. Draženu Oršuliću bilo je čudno što nitko od vijećnika SDP-a nije došao na sjednicu pa je upitao da li se znalo da će sjednica biti odgođena i zašto onda svi vijećnici nisu o tome bili obaviješteni.

Pretpostavljali jesmo – znali nismo i zato smo došli u slučaju da vijećnici dođu, bio je zajednički odgovor Mirka Golovrškog i tajnika Zlatka Zebića. Dr. Oršulić dobio je i ispriku jer obavijest o odgađanju sjednice nije do njega došla.

Od Dubravka Gubića i Zvonimira Mokrovića, vijećnika partnerskog HDSSB-a s kojim u Novoj Gradiški SDP- obnaša vlast moglo se tek čuti da ima problema oko 2. točke dnevnog reda i usvajanja godišnjeg izvještaja oizvršenju gradskog proračuna za 2011. godinu.

Neslužbeno doznajemo da HDSSB-e traži i revizijsko izvješće jer je 2011. godina završila s manjkom od 2,5 milijuna kuna. Koliko je to stvarni razlog vidjeti će se na sjednici Vijeća jer u izvješću stoji i podatak da su u 2011. godine obveze grada smanjene za 784.000 kuna i da je, s čime se gradonačelnik Josip Vuković voli pohvaliti, 9,1 milijun kuna uloženo u razvoj gospodarstva te poticanje malog i srednjeg poduzetništva.

Radi li se možda o zaletu desne političke opcije prema lokalnim izborima?

 

Related Post

ISKAŽITE SE

Autor - 09/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2012. – Uporni doktor Dragoljub Kocić ne posustaje. Pri kraju je gipsana verzija biste dr. Maksimilijanu…

BURZA RADA U RUJNU

Autor - 23/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 23. listopad 2014. – U ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Novoj Gradiški u rujnu su evidentirane 4563…