ŽUPANIJSKI STRUČNI SKUP

892 0

U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Podružnica Osijek i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti na području Brodsko-posavske županije, 17. svibnja 2012.g. u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo

Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu održan je stručni skup za voditelje programa prevencije ovisnosti u osnovnim i srednjim školama Brodsko-posavske županije.

 

Nakon pozdravnih riječi predsjednika županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti dr. Ante Cvitkovića, izvješće o provedbi Županijskog plana prevencije ovisnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Brodsko-posavske županije za 2011./2012. školsku godinu prezentirala je mr. Ljiljana Lukačević – županijska koordinatorica za provedbu Nacionalnog programa prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu za razdoblje 2010.-2014.g..

 

Po programu su uslijedila predavanja Tamare Brezičević, dipl. soc. radnice iz ZZJZ Brodsko-posavske županije “Prevencija rizičnog ponašanja kroz zaštitu mentalnog zdravlja u javnom zdravstvu” i doc.dr.sc. Valentine Kranželić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu “Sveobuhvatni programi prevencije ovisnosti”.

 

U završnom dijelu stručnog skupa je prof. psihologije Siniša Brlas iz ZZJZ “Sv. Rok” Virovitičko-podravske županije proveo radionicu “SWOT u planiranju tijeka akcije”.

 

Stručni skup je vodila predstojnica osječke Podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje prof. Ivana Biljan – viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge.

Related Post