ODRŽANO PETNAESTO „KOLO NA MEDANU“

1946 0

DREŽNIK – Tradicionalna folklorna manifestacija “Kolo na medanu” u subotu se u središtu Drežnika održala po petnaesti puta.

Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” i ove su godine u Drežnik doveli kulturno-umjetnička društva koja, isto kao i oni, čuvaju od zaborava folklornu tradiciju i pjesmu, te običaje i pučku tradiciju svoga kraja. Brojni mještani i njihovi gosti iz susjednih mjesta, koji su se okupili ispred pozornice na Medanu, nisu požalili jer su imali priliku vidjeti i čuti pjesme i plesove iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz domaćine KUD “Drežnik”, predstavili su se Kulturno umjetnička udruga “Cernik” iz Cernika, “Mladost” Odra, “Berda” Brestovac, KUD “Župe sveti Rok” Skakavac, Kulturno umjetnička udruga “Andrija Matijaš Pauk” Marina i Folklorni ansambl “Marija Magdalena” Sesvete.

Folkloraše i mještane pozdravili su Marijan Ruškan, predsjednik KUD-a „Drežnik“, te općinski načelnik Zlatko Aga i župan brodsko-posavski Danijel Marušić, koji je prigodno ovu hvalevrijednu manifestaciju i otvorio. Izrekli su pohvale na račun članova KUD-a „Drežnik“ koji svojim nastupima uspješno promiče folklornu tradiciju i narodnu baštinu, Općinu Rešetari i Brodsko-posavsku županiju.

„Kolo na Medanu“ tradicionalno je završilo velikom kolom koje su na Medanu zaigrali sudionici ove smotre, a potom je nastavljeno druženje sudionika smotre i mještana uz Tamburaški sastav “Narodni dar” iz Perušića.

KUD „Drežnik i Drežničani su se još jednom potvrdili kao izvrsni domaćini.

Related Post