POGRANIČNA POLICIJA DOBIVA KROV NAD GLAVOM

1204 0

STARA GRADIŠKA, 19. rujna 2015. – Na području Općine Stara Gradiška u samom naselju Stara Gradiška započela je realizacija projekta izgradnje postaje pogranične policije.

 

Kako doznajemo od općinskog načelnika Velimira Paušića vrijednost ugovorenih radova je 15.895.084,83 kune a radove a nositelj radova je zajednica ponuditelja Izgradnja Futura d.0.0. , Zagreb gradnja d.o.o. i Elektrorad d.o.o.

 

Radovi bi trebali biti završeni do proljeća 2016. godine .

 

-Moramo naglasiti da će se završetkom izgradnje napokon osigurati adekvatan prostor za djelatnike PGP Stara Gradiška koji su trenutno smješteni u Okučanima gdje dijele prostor s policijskom postajom Okučani.

 

Realizacija ovog projekta otvara druga pitanja vezana za razvoj samoga mjesta. Naime na području naselja Stara Gradiška postoji oko 150 stanova u vlasništvu države . Dio njih je prazan jer su stambene zgrade zbog nekorištenja propale i nisu adekvatne za stanovanje. Ukoliko bi se zgrade obnovile i ponudile mladim djelatnicima PGP Stara Gradiška to bi značajno oživjelo ovaj kraj koji kao i velika većina Slavonije ima loša demografska kretanja – kaže Velimir Paušić, načelnik Općine Stara Gradiška.

Related Post

Pjesnikinja Martina Peunić

Autor - 05/11/2011 0
Najsvečaniji dio obilježavanja Dana općine Stara Gradiška i svečane sjednice Općinskog Vijeća bio je dodjela općinskih priznanja i proglašenje počasnim…