TVRTKA ELDA ORGANIZIRALA LIKOVNU KOLONIJU „POZDRAV IZ PRVČE“

2628 0

Dario Marenić najavio osnivanje Muzeja elektronske cigarete u Novoj Gradiški

NOVA GRADIŠKA, 25. lipnja 2015. – U subotu je u prostotu tvrtke Elda u Prvči održana prva Likovna kolonija pod nazivom „Pozdrav iz Prvče“. Okupili su se slikari iz Zagreba, Ozlja, Davora, Slavonskog Broda, Osijeka, Novske i Rijeke. Slikali su na zadanu temu duhana i poroka pušenja.

-Jedan od ciljeva ove likovne kolonije je povezivanje gospodarstva sa umjetnošću, u ovom slučaju upotrebe cigarete i duhana. Ideja za održavanje ovakve likovne kolonije je rođena u trenutku kada smo se počeli baviti proizvodnjom tekućine za elektronske cigarete i do sada smo imali četiri izdanja prelijepih kalendara. Ovo je evolucija. Mogu najaviti da ćemo uskoro ići u renoviranje prostora u centru Nove Gradiške u kome će biti uređen Muzej elektronske cigarete. Bit će to muzejsko-galerijski prostor gdje će biti u stalnom postavu izložen dio djela koje imamo i ovih koji će nastati na ovoj likovnoj koloniji. To je dokaz društveno odgovornog ponašanja, jer je kultura sastavni dio života, a kultura je nešto što nas obogaćuje i izuzeto je bitna.

Moram reći da smo nakon najnovijih izmjena europskog zakonodavstva morali raditi neke druge marketinške aktivnosti, a ova likovna kolonija je prihvatljiva marketinška aktivnost.. Želja mi je da ova prva likovna kolonija postane tradicionalna i da nosi naziv „Pozdrav iz Prvče“. Odlučit ćemo da li ćemo likovnu koloniju imati jednom ili dvaput godišnje. U svakom slučaju povećavat ćemo broj slikara koji će sudjelovati u koloniji jer je to njima, ali i nama izuzetno interesantno- kazao je Dario Marenić, vlasnik tvrtke Elda.

Uz Daria Marenića društvo slikarima pravio je poznati Prvčan Silvije Petranović.

Related Post