OPĆINA STARO PETROVO SELO

3341 0

STARCI, 12. studeni 2012. – Bilo je jučer u Starcima razloga za slavlje kod Mirka Đanića. Okupili su se iseljeni Starčani, vinogradari i voćari predvođeni Vladimirom Plavcem, a bili su tu općinski načelnik Željko Kočijašević i djelatnici zagrebačke

građevinske tvrtke Zagorje gradnja, koji su, unatoč što je bila nedjelja, iskoristili lijep dan i završili asfaltiranje Vinogradske ulice i dijela ceste kroz Sarce. Dodajmo da se radi o dijelu petrovoselske Vinske ceste koja povezuje Staro Petrovo Selo i Starce.

 

Projekt je vrijedan 2,2 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja je osiguralo 60, a Općina Staro Petrovo Selo 40 posto sredstava.

 

-Ovo je danas povijesni događaj za Starce i ovaj dio Starog Petrovog Sela, odnosno Vinogradske ulice koja povezuje Staro Petrovo Selo i Starce. Realizirana je dugogodišnja čežnja ljudi koji su se nažalost iselili iz Staraca, a jedan od razloga zašto su otišli bila je cesta. Sigurno se svi neće vratiti, ali će ova cesta sigurno vraćati život na ovaj prostor. Vidimo to već sada po gradnji novih kuća, a upravo je izdana građevinska dozvola za jedan novi objekt. Ova cesta važna je za razvoj lovstva i stočarstva, vinogradarstva i voćarstva. Da će se život će se ovdje vratit najbolje svjedoči činjenica da se rijetko gdje može kupiti zemljište uz cestu – kazao je načelnik Željko Kočijašević.

Related Post

Malonogometna druženja

Autor - 18/11/2010 0
STARO PETROVO SELO 18. studeni 2010. – Članovi Udruge mladih “Sestra Jula Ivanišević”, koja djeluje u župi Staro Petrovo Selo, u srijedu,…