ORUŽJE NIJE SUVENIR: Kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja automatske puške

1311 0

SLAVONSKI BROD – Iako Policijska uprava brodsko-posavska stalno obavještava građane na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i naglašava da mogu policiji predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija još uvijek ima građana koji su dobro naoružani, a nisu svjesni koga sve to oružje može dovesti u opasnost.

Kada se otkrije da nelegalno posjeduju oružje onda snose i zakonske posljedice kao što je slučaj s mještaninom s područja Vrpolja.

-Jučer, 26. srpnja 2017. godine u okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su na području općine Vrpolje od 48-godišnjaka oduzeli automatsku puška marke „CZ“ M70 AB2, call. 7,62mm sa pripadajuća 3 spremnika i 8 komada streljiva call. 7,62mm, koje je protuzakonito posjedovao.

Policija protiv 48-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Napominjemo da je Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna i da građani mogu policiji nakon odluke o dragovoljnoj predaji, predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija. Nakon poziva na broj telefona 192, stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći na dogovorenu lokaciju i od građanina preuzeti oružje. Više informacija o spomenutoj akciji, može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892. – još jednom obavještava građane policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post