OSNOVNA ŠKOLA „ANTE STARČEVIĆ“ REŠETARI OBILJEŽILA DAN PLANETA ZEMLJE

769 0

REŠETARI, 22. travanj 2015. – U povodu Dana planeta Zemlje učenici i učitelji OŠ Ante Starčevića organizirali su projektni dan pod nazivom Čuda i zagonetke naše Zemlje u kome je svaki razredni odjel u školskoj dvorani predstavio

jedan od kontinenata zemlje.

Zajedno sa svojim učiteljima učenici su projektni dan završili Zelenom čistkom. Zelenu čistku proveli su čisteći uređujući prostore Dječjeg igrališta, školskog dvorišta, zelene površine uz školu i prostor rukometnog igrališta, te površine uz cestu od škole do raskrižja sa Ulicom bana Josipa Jelačića, te od škole do Ulice Antuna Petrovića.

 

Organizirali su prikupljanje starog papira, plastičnih čepova i istrošenih baterija. Prikupljali su elektronički i elektronski otpad (stare kalkulatore, glačala, mobitele, uništene CD-ove, tipkovnice, video igrice, sušila, radija, usisivači, tosteri…), koji su odložili u posebne kutije i ekološki zbrinuli. Prikupljeni novac od plastičnih čepova darivat će se Udruzi koja skrbi o osobama oboljelim od leukemije i limfoma.

 

-Učenici su se za ovaj događaj duže vrijeme pripremali u svojim razredima i sa svojim obiteljima tako što su skupljali stari papir, plastične čepove od boca, stare baterije i elektronski otpad koji su mogli zbrinuti u holu škole.Zahvaljujemo svima koji su se uključili u navedene eko-akcije i time pokazali dobru volju za recikliranjem otpada i njegovim pravilnim zbrinjavanjem.

 

Današnjim projektnim danom učenici su pokazali prirodne ljepote svakog pojedinog kontinenta plakatima, i prezentacijama, pjesmom, kazališnim prikazom i sadnjom stabala. Nadamo se da će učenici danas poći svojim kućama obogaćeni velikim brojem novih spoznaja o posebnostima našeg lijepog planeta koji se u stvaranju svakodnevno pokazuje kao nevjerojatan umjetnik i čarobnjak – kazao je ravnatelj Tihomir Batalo.

Related Post

„KOLO NA MEDANU“

Autor - 28/06/2015 0
DREŽNIK, 28. lipanj 2015. – Po trinaesti put za redom u Drežniku se na Merdanu, kako se zove središnji trg…