OSNOVNA ŠKOLA „VLADIMIR NAZOR“ REŠETARI

1263 0

REŠETARI, 3. prosinca 2016. – U petak su sa županom Danijelom Marušićem u posjeti Općini Rešetari bili i županijski pročelnici Anica Vukašinović (školstvo), Klara Šćuka (zdravstvo) i Ivan Lukić (financije).

Sa načelnikom Zlatkom Agom i predsjednikom Općinskog vijeća Marijanom Moćanom razgovarali su, u nazočnosti Tihomira Batala, ravnatelja OŠ „Ante Starčević“ o obnovi i dogradnji zgrade Osnovne škole „Ante Starčević“ u Rešetarima, te korištenju školskih objekata od strane lokalne zajednice i udruga koje djeluju na njenom području.

-Dogovorili smo aktivnosti vezane za dogradnju, odnosno energetsku obnove škole u Rešetarima. Bila je namjera da se gradi nova škola. Međutim, svjesni manjeg broja djece i depopulacije stanovništva odlučili smo se za energetsku obnovu školske zgrade. Završetkom tih radova krenut će se u dogradnju škole kako bi se dobio visoki standardi osnovnog obrazovanja u Rešetarima- izjavio je nakon sastanka načelnik Zlatko Aga.

-Do 20. veljače 2017. godine otvoren je natječaj za energetsku obnovu takvih objekata. Mi smo spremni kandidirati projekt i sa velikom vjerojatnošću on će proći na natječaju. Očekujemo da ćemo polovicom godine ući u natječaj za izvedbu energetske obnove škole u Rešetarima.

Kao osnivač Županija je dosta škola obnovila. Završavamo škole u Oriovcu i Vroplju, a ostala je škola u Rešetarima i škola Okučanima koju također imamo namjeru kandidirati za energetsku obnovu.

Što se tiče škole u Rešetarima u planu je nakon energetske obnove i njena dogradnja kako bi dobili kvalitetne uvjete školovanja po standardima kakvi se danas traže. Vjerujem da ćemo uspjeti u prvom koraku energetske obnove čije financiranje ide od strane Fonda. Moram reći da Općina Rešetari daje dio zemljišta za dogradnju škole, a već je u prošlosti dala za školu općinsku zgradu.

Određene neperspektivne objekte na području Općine Rešetari, koje škole neće koristiti uputno je predati Općini koja ima planove za obavljene određenih aktivnosti, kao što je predškolski odgoj – kazao je župan Danijel Marušić.

-Imali smo konstruktivan sastanak o planovima u 2017. godini. Jasno je da Općini, a niti Županija, nažalost, nemaju novaca, kao i ostale Županije i Općine u Slavoniji. Destabilizirani smo raznim fiskalnim reformama koje nam nisu išle na ruku. Očekujemo bolja vremena. Moram reći da smo u financijski nezavidnoj situaciji. Samo zajedništvom, kada se izdignemo iznad dnevno-političkih odnosa i bavimo onim za što su nas ljudi izabrali, doprinosimo našim sredinama, možemo biti jači i bolji i uspjeti u ovom teškim vremenima. Dvorana u Adžamovcima je praktičan primjer kako trebaju funkcionirat Općina, Županija i druge strukture koje su bile involvirane u taj projekt – dodao je župan Marušić.

Related Post

KAD KRAĐA POSTANE ZANIMANJE

Autor - 20/03/2015 0
SLAVONSKI BROD, 20. ožujak 2015. – Kriminalističkim istraživanjem nad trojicom muškaraca u dobi 33, 29 i 19 godina, policija je…