OTVORENA TVORNICA ATLANTIC GRUPE U INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA

656 0

Gradska uprava i tvrtka Industrijski park osigurali i potvrdili dobru ulagačku klimu

NOVA GRADIŠKA, 16. ožujak 2015. – Na prigodnoj svečanosti danas su u Industrijskom parku Nova Gradiška premijer Zoran Milanović, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi i gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović,

otvorili novu tvornicu Atlantic Grupe. Nazočni su bili potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, župan brodsko-posavski Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović, te saborski zastupnik Josip Vuković i Ante Todorić, član Uprave koncerna Agrokor.

 

Atlantic grupa je u tvornicu uložila preko 120 milijuna kuna, a radovi na izgradnji, opremanju završeni su u manje od godinu dana. Trebalo je samo sedam mjeseci od prve lopate do početka testne proizvodnje. Treba naglasiti da je građevinska dozvola dobivena za rekordnih 19 dana.U tvornici će se proizvoditi energetske pločice namijenjene najvećim dijelom izvozu u EU. U početnoj fazi raditi će 42 djelatnika, a na kraju će ih biti 160.

 

-Radovi na izgradnji su počeli 1. svibnja 2014. godine, a tvornica je s testnim radom počela već početkom prosinca i sada krećemo s redovnom proizvodnjom.

Ovo je povijesni dan za Atlantic grupu. Ovo je jedna od tvornica u sustavu, naša šesnaesta tvornica, ali prva koja je kompletno sagrađena s ledine. Važno je reći da 99 posto kapaciteta ove tvornice ide u izvoz – kazao je Emil Tedeschi naglašavajući da bez podrške lokalne samouprave i gradonačelnika ovaj projekt ne bi bio moguć.

-Dobro došli u Novu Gradišku prigodom ovog sjajnog događaja, otvaranja tvornice energetskih pločica Atlantic Multipower Nova Gradiška.

S posebnim štovanjem pozdravljam predsjednika uprave Atlantic grupe, gospodina Emila Tedeschia sa članovima uprave.

Gospodine Tedeschi, u ime svojih sugrađana, svih zaposlenih i budućih zaposlenih u ovoj tvornici, želim vam zahvaliti što ste na čelu Atlantic grupe sa svojim suradnicima, između 90 lokacija odabrali Grad Novu Gradišku i Industrijsku zonu kao najpovoljniju za svoje poslovno ulaganje u Hrvatskoj. Ovo je potvrda atraktivnosti naše Industrijske zone, potvrda dobrog rada tvrtke Industrijski park i Grada Nova Gradiška, potvrda naše opredijeljenosti za stvaranje optimalnih uvjeta za ulaganje stranih i domaćih investitora u našu Industrijsku zonu i razvoj lokalnog poduzetništva. Imamo izuzetno dobru lokaciju, konkurentne i odlične uvjete. Cijena zemljišta je vrlo niska, a investitor kupuje infrastrukturno opremljeno zemljište. Grad daje čitav niz drugih poticaja i olakšica investitorima, a izgradnjom južne obilaznice ova Industrijska zona dobiva dodatnu dimenziju i kvalitetu.

U Atlantic grupi smo dobili izuzetno kvalitetnog i korektnog poslovnog partnera. Od potpisivanja ugovora 26. veljače 2014. godine izrađena je i dobivena kompletna dokumentacija i izgrađena tvornica u kojoj su posao dobili domaći građevinci, zaposleni su radnici i počela je proizvodnja.

Poštovani predsjedniče Atlantic grupe, izuzetno mi je drago što ste bili konkurentan i kvalitetan poslovni partner Gradu Novoj Gradiški. Odradili smo čitav niz poslova na zadovoljstvo zaposlenika. Za to vam želim zahvaliti. Prije svega vama osobno i vašim suradnicima jer ste bili promotor naše Industrijske zone i ulaganja u ovu lokaciju i Grad Novu Gradišku. Za to vam veliko hvala – kazao je gradonačelnik Željko Bigović. .

-U ovu priču sam bio uključen, koliko mogu biti s pozicije predsjednika Vlade. Inicijativa za izgradnju tvornice Atlantic grupe je krenula još prije nekoliko godina s tadašnjim gradonačelnikom Josipom Vukovićem. Adriatic grupa je tražila dobru lokaciju za svoju tvornicu i evo je danas u Novoj Gradiški. Ovo što je rekao predsjednik Uprave “Atlantic grupe” Emil Tedeschi da Hrvatska ima dobre zakone i da onaj koji imaju jasnu viziju i plan može taj posao realizirati je jako lijepo od njega. To je istina, ali je istina da moramo još jako puno raditi na poboljšanju poslovne klime i smanjivanju nepotrebne administracije. Toga još uvijek ima i pred time neću zatvarati oči – rekao je Milanović.

 

Lijepo je od Tedeschia čuti da hvali domaće zakonodavstvo i to je istina. Ali moramo još raditi na poboljšanju poslovne klime i na problemu prevelike birokracije. Pred time oči neću zatvarati – kazao je Milanović

Related Post

Propast domaćeg trgovanja

Autor - 11/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. siječanj 2011.– Sudski sporovi koji se vode nad preostalom imovinom Mercisa, nekada najvećeg novogradiškog trgovačkog poduzeća, zaustavili…

JOŠ JEDAN STEČAJ

Autor - 01/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 1. prosinac 2014. – Trgovački sud u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog radnika Betona i nad tom građevinskom…