OTVORENO IGRALIŠTE ZA DJECU I MLADEŽ U NASELJU JUG

953 0

-Djeca su u ovom naselju dobila prekrasno igralište koje ćemo nadopuniti novim sadržajima i rekvizitima, a u planu imamo i izgradnju manjeg doma. Igralište je na idealnoj poziciji, udaljeno od ceste, a tako blizu okolnih ulica – kazao je gradonačelnik Željko Bigović

 

NOVA GRADIŠKA, 19. srpnja 2015. – Bilo je jučer puno zadovoljstva na otvaranju igrališta za djecu i mladež u naselju Jug u Ulici kneza Trpimira. Jednako zadovoljni bila su djeca i njihovi roditelji, gradonačelnik Željko Bigović sa suradnicima, te Darko Musiov, predsjednik MO Jug i Željko Bešlić, gradski vijećnik, jer je napokon u ovom naselju realizirana ideja izgradnje i opremanja dječjeg igrališta.

-Zadovoljan sam i sretan kad vidim zadovoljnu djecu jer su dobili ovaj prekrasan objekt koji je još jedan realiziran projekt u gradu Novoj Gradiški. Prije nekoliko mjeseci ovdje je bio voćnjak koji smo kupili od jedne bake koja danas kaže da je presretna što je zemljište završilo u ovoj namjeni. Djeca su u ovom naselju dobila prekrasno igralište koje ćemo nadopuniti novim sadržajima i rekvizitima, da se mladi ovdje mogu okupljati. Igralište je na idealnoj poziciji, udaljeno je od ceste, a tako blizu okolnih ulica.

Smatram da radimo lijepu stvar u Novoj Gradiški u kojoj, nakon Prvče, otvaramo još jedno dječje igralište u suradnji sd mojom zamjenicom Ljiljanom Lukačević i ostalim suradnicima u gradskoj upravi. Tako ćemo nastaviti i dalje. Želja nam postaviti koš za košarku i realizirati projekt manjeg doma, ali dovoljno velikog da zadovolji potrebe naselja Jug i KUD-a „Trenk“. U naredne dvije do tri godine vjerujem da ćemo imati konačan izgled ovog prostora – kazao je gradonačelnik Željko Bigović i poželio djeci da uživaju družeći se na igralištu.

Darko Musiov i Željo Bešlić zahvalili su gradonačelniku i njegovim suradnicima na trudu koji su uložili kako bi djeca i mladež u naselju Jug dobili prostor za sportske aktivnosti i druženje te Gradskom vijeću koje je donijelo odluku.

Obavljajući posvetu dječjeg igrališta, velečasni Ivan Štivičić izrazio je nadu da će djeca na igralištu naći nove prijatelje i izgrađivati prijateljstva, a zajedno s ostalim župljanima izgrađivati ovaj dio grda u zajedništvu, veselju i igri. Vjeruje da će i župljani igralište znati iskoristit za župna druženja.

Okupljenu djecu i odrasle u ime Koordinacijskog odbora za provedbu akcije Grad prijatelj djece pozdravila je zamjenica mr. Ljiljana Lukačević i istaknula kako Nova Gradiške nije slučajno prošle godine zasluženo postala Grad prijatelj djece. Zahvalila je djeci iz Folklornog ansambla mladih, koji su svojim nastupom uveličali ovu svečanost i pozvala Saru Straga-Šašć da u ime djece naselja Jug otvori igralište što je ona i učinila puštanjem balona pozivajući nazočne da pljeskom pozdrave ovaj svečani čin.

Related Post

STIŽU POREZNA RJEŠENJA

Autor - 19/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 19. srpnja 2016. – Za sve one koji očekuju da im država vrati preplaćeni porez u 2015. godini…