OVOGODIŠNJA GRADSKA PRIZNANJA: Počasni građanin Nove Gradiške postaje Miro Gavran

3408 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2019. -Obilježavanje Dana grada i svečana sjednica Gradskog vijeća, tradicionalno su prilika da se pojedincima, tvrtkama i udrugama zaslužnim za unapređenje ukupnog života u raznim oblastima i promicanje ugleda Grada Nove Gradiške dodijele godišnja gradska priznanja. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su prihvatili prijedlog Odbora za javna priznanja i nagrade, koji je razmotrio prijedloge koje je dobio i svoj prijedlog uputio gradskim vijećnicima na usvajanje.

Za osobite i iznimne zasluge u promicanju vrijednosti koje doprinose stvaranju ugleda Nove Gradiške i Republike Hrvatske u svijetu POVELJA POČASNOG GRAĐANINA  GRADA NOVE GRADIŠKE  bit će uručena  MIRI GAVRANU, suvremenom hrvatskom autoru.

NAGRADA GRADA  bit će utučena prof. MIJI MATOŠEVIĆU, za izniman cjeloživotni doprinos unapređenju i promicanju vrijednosti srednjoškolskog obrazovanja, a za  100–godišnji iznimno značajni doprinos razvoju školstva za grad Novu Gradišku i za Republiku Hrvatsku NAGRADU GRADA dobit će i GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA.

GRB GRADA  bit će uručen BRANKU BEŠLIĆU za izniman doprinos u razvoju lovstva na području grada Nove Gradiške te humanitarno djelovanje, OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU MARKA KOVRE  za postignute rezultate u proizvodnji vina te poticanju i promicanju razvoja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i MEGAPLASTU d.o.o. LJUPINA za dugogodišnje uspješno organiziranje rada i poslovanja na području PVC i ALU stolarije te značajne poslovne rezultate.

MEDALJA GRADA  bit će uručena NIKOLI BATINIĆU  za dugogodišnji nesebičan, požrtvovan rad i djelovanje u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nova Gradiška, ANDREJU LUCIĆU, generalnom direktoru BD GRUPPE AUSTRIA za istaknutu humanitarnu djelatnost i donatorske aktivnosti prema udrugama i klubovima koji rade s djecom i mladima, a posebno za generalno sponzorstvo Rukometnog kluba Nova Gradiška, ZRINKU KAPETANIĆU za značajan doprinos u promicanju kulture na području grada Nove Gradiške i Republike Hrvatske, FRANJI PAVLOVIĆU za dugogodišnji humanitarni rad i izniman doprinos promicanja vrijednosti Hrvatskog crvenog križa, ĐURĐI TRUPINIĆ za izniman i prepoznatljiv doprinos u odgojno-obrazovnom razvoju te humanitarni rad, VERICI VUKOVIĆ za 25 godina djelovanja u HKUU „Trenk“ Nova Gradiška i izuzetno zalaganje u prikupljanju, očuvanju i prezentaciji kulturne folklorne baštine grada Nove Gradiške, IVANI ŽULJ TERZIĆ, vlasnici obrta JAVNI PRIJEVOZ JOZO ŽULJ za osobito uspješno poslovanje te poticanje razvoja obrtništva i KARATE KLUBU NOVA GRADIŠKA za izvanredne sportske rezultate i hvale vrijedan rad s djecom i mladima.

Related Post

BURZA RADA

Autor - 15/07/2014 0
Statistika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govori o lošem gospodarskom stanju i stagnaciji na području Ispostave Nova Gradiška u kojoj se,…