Pijan automobilom udario u lokomotivu i dobio 30 dana zatvora

619 0

SLAVONSKI BROD – U subotu (2.studenoga), u 0.20 sati, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Donjim Andrijevcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 23-godišnji vozač kretao osobnim automobilom (prije stjecanja prava na upravljanje) kolnikom Kolodvorske ulice, od zapada u smjeru istoka.
Sjevernim kolosijekom željezničke pruge Zagreb-Tovarnik, od istoka u smjeru zapada kretao se teretni vlak kojim je upravljao 55-godišnjak. Dolaskom do pružnog prijelaza 23-godišnjak se nastavio kretati preko pružnog prijelaza iako je uređaj za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova najavljivao dolazak vlaka uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara prednjeg dijela automobila u lokomotivu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policijski službenici su vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,62 promila te da je 23-godišnjak recidivist u prometu.
Nesavjesni vozač je uhićen i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod. Isti dan, u 12 sati, policijski službenici su 23-godišnjeg vozača doveli na Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je proveden skraćeni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen s 30 dana zatvora nakon čega su ga policajci oko 15 sati predali u zatvor u Požegi.

Related Post

DAN CIVILNE ZAŠTITE

Autor - 01/03/2016 0
Slavonski Brod 29. veljače 2016. – Povodom predstojećeg Dan civilne zaštite, danas su se u Velikoj vijećnici županijske uprave sastali…

ZLOUPORABA DROGA

Autor - 05/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 5. siječnja 2014. – Policijski službenici Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom na okolnosti počinjenja…