POČEO FESTIVAL KAVE I KOLAČA

2594 0

NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2017. – Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je jučer „Festival kave i slavonskih kolača“ koji treći puta po redu organizira Turistička zajednica Nova Gradiška u suradnji s novogradiškim ugostiteljima.

Potporu ovoj turističkoj i gastronomskoj manifestaciji, sudjelujući u njoj, su dali Kavana Exit, caffe bar/noćni bar The corner pub, Caffe & lounge bar IN, Hotel kralj Tomislav, Obrt Mađarica i Cake bar Malina.

Borislav Vidošić se zahvalio Turističkoj zajednici, jer još jednom manifestacijom doprinosi afirmiranju turističke ponude u Novoj Gradiški, ugostiteljima koji su prepoznali njen značaj, te svima koji su sudjelovali na njenom otvaranju.

Direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević zahvalila se svim sudionicima ove manifestacije, posebno Gradu Nova Gradiški na potpori i podršci da se ona organizira s ciljem da se posjetiteljima u novogradiškim ugostiteljskim objektima priuštiti ispijanje kave i kušanja slavonskih kolača obrta „Mađarica“ i Cake bara Malina, a ugostiteljskim objektima poboljša gospodarska djelatnost.

Na svečanom otvaranju ispred Hotela „Kralj Tomislav“ kulturno-umjetnički program izveli su članovi Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška i folklorna skupina matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška. Prošli su središtem grada, zaustavljali se kod svakoj od ugostiteljskih objekata koji sudjeluje u ovoj manifestaciji, zapjevali i zaplesali. Pridružila im se i Ružica Vidaković, predsjednica Županijske turističke zajednice.

-Ova manifestacija je dobar primjer suradnje privatnog i javnog sektora. Ideja da se oplemeni ponuda, pojača infrastruktura i da svi u sustavu sudjeluju, a to su one osnovne poluge i partneri ugostitelji, trgovine, agencije i tvrtke koje se bave prometom, da bi svi ostvarili korist i konačni cilj dobrobit svojoj zajednici.

Ovdje su danas angažirani ugostitelji i mali obrtnici na kojima je nekada počivala cijela bivša Općina Nova Gradiška.

Ovdje je godinama tradicija druženja na glavnom trgu. U pozadini je ideja da se sačuva tradicija kulinarstva i gastronomije, a iznad svega, po čemu je Slavonija poznata, su slavonski kolači koji se prezentiraju. Uloga Turističke zajednice, gradske, a onda i županijske, je dobra koordinacija u namjera sačuvati infrastrukturu i poboljšati ponudu – kazala je Ružica Vidaković.

Do 3. rujna u navedenim ugostiteljskim objektima posluživat će se kava iz uobičajenog asortimana objekta, uz dodavanje jedne kave koju su osmislili sami ugostitelji, a koja nosi naziv znamenite osobe iz novogradiške povijesti svi će dobiti uz nju slavonski kolač.

U Kavani Exit moći će se popiti kavu Kramarić, u Caffe baru/noćni bar The corner pub, kavu dr. Tomić, u Caffe & lounge baru IN, kavu Karlo Dieneš, u

Hotelu kralj Tomislav, kavu Marija Terezija, a u Cake baru Malina, kavu Josip Pintarić-Puco.

Related Post

UMRO IVO PETRANOVIĆ

Autor - 09/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. siječanj 2012. – Nakon teške bolesti danas je u 79. godini umro Ivo Petranović, sportski djelatnik i…

BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 22/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 22. srpanj 2014. – U Velikoj vijećnici županijske uprave danas su svečano potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih potpora…