Pod nazivom “Tišina” u Narodnoj knjižnici i čitaonici otvorena izložba slika Karla Belaka

370 0

Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Okučani

OKUČANI – Pod nazivom “Tišina“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Okučani 17. prosinca otvorena je izložba slika mladog i nadarenog umjetnika Karla Belaka pod nazivom “Tišina”. Organizator izložbe je Narodna knjižnica i čitaonica Okučani, a Okučanci će ju moći razgledati do 14.siječnja 2019. godine. Slike su nastale je ove godine, a dio je povezan s Okučanima.

Na otvaranju izložbe nazočne je pozdravila ravnateljica i knjižničarka Dijana Kašljević koja je i organizirala ovaj kulturni događaj. Uz članove obitelji mladog slikara nazočni su bili Aca Vidaković i Pavo Klarić, općinski načelnici u Okučanima i Gornjim Bogićevcima, te predsjednice KUD-a “Tkanica” i KUD-a “Starča”, Zrinka Grgić i Mara Klarić.

Nazočna je bila i Anita Grbavac-Jakobović, požeška slikarica i Karlova mentorica, koja je istaknula njegovu nadarenost i emotivnost, te upornost da ovlada slikarskim tehnikama.

 

Related Post

Pokladno jahanje

Autor - 30/01/2012 0
U ponedjeljak 20. veljače Bodovaljci će biti u znaku pokladnog jahanja i oživljavanja pokladnog običaja koji seže u vrijeme čuvanja…

NISU IH ZABORAVILI

Autor - 02/07/2014 0
DRAGOVCI, 2. srpnja 2014. – Mještani Dragovaca u nedjelju su se još jednom prisjetili Petra Crnkovića i Drage Varoščića, svojih…