Foto reportaža: POKLADE SU, POKLADE SU, I LUDI SU DANI – „Kontese“ najbolja pokladna skupina

934 0

NOVA GRADIŠKA, 6.ožujka 2011. – Nedjelja je tradicionalno najluđi novogradiški pokladni dan kada na gradskim ulicama i središnjem gradskom trgu mačkaraju stariji okupljeni u pokladne skupine iz Nove Gradiške, novogradiškog i brodskog kraja. Pokladna povorka je u organizaciji Karevalske udruga “Malčanske mačkare” i DŠR „Tomislav“ Mala, uz

potporu TZ Nova Gradiška i Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška, te pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, krenula ispred doma u Maloj gdje je zamjenica gradonačlenika dr. Ljepša Rakas-Vujčić predala ključ grada pokladnom gradonačelniku Stjepanu Pereglinu – Štefu. Pokladna povorka, u kojoj je bilo dvadesetak skupina, predvođena gradskom limenom glazbom prošla kroz Malu i ulicama Jurja Haulika i Slavonskih graničara došla do pozornice u središtu grada gdje su nastupile i predstavile se pokladne skupine.

Povjerenstvo za ocjenu najboljih skupina u stastavu dr. Ljepša Rakas.Vujčić (Grad Nova Gradiška), Zdenka Zečević (Centar za predškolski dogoj „Grigor Vitez“) i Ivana Buturac ( Karnevalska udruga „Malčanske mačkare“ ) najboljom pokladnom skupinom proglasila je „Kontese“, drugoplasirana je skupina „Tete iz vrtića – 1001 noć“ , a trećeplasirana skupina „Vaterpolo klub“ iz Male. U domu Mala, održana je pokladna zabava.

 

Novogradiški pokladni dani završiti će sutra (utorak) spaljivanjem lutka „Rade“ koji je godinama dežurni krivac za sve nedaće koje nas prate tijekom godine. Pokladna povorka okupiti će se u 15 sati ispred doma u Maloj i proći nasljem do mjesta gdje će u 17,30 sati „Rade“ biti spaljen.

1. mj. – Kontese

2. mj. – Tete iz vrtića – tema “1001 noć”

3. mj. – Vaterpolo klub “Mala”

 

KLIKNITE NA DONJU SLIKU!

 

 

Related Post