Policija Novogradiščaninu oduzela dva pištolja i potom mu kod kuće pronašla karabin i streljivo

812 0

Foto: Ilustracija
NOVA GRADIŠKA, 25. svibnja 2020. – Kako je danas priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u četvrtak (21. svibnja) u Novoj Gradiški su oduzeli od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina dva pištolja i više desetaka raznog streljiva.

Temeljem naredbe nadležnog suda, policijski službenici su pretražili dom i prostorije koje koristi 60-godišnjak, kojom prilikom su pronašli i oduzeli karabin kalibra 7,9 mm, zračnu pušku s optikom i više komada raznog streljiva.

Policijski službenici protiv 60-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Akcija “Manje oružja – manje tragedija” i dalje je aktualna i pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, bez straha da će policija protiv njih podnijeti prekršajnu ili kaznenu prijavu. Potrebno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji, pozvati policiju na broj 192 i policijski službenici će doći i na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

Related Post