Policija pronašla maloljetnika bombaša

1979 0

Foto AP/ sbplus

SLAVONSKI BROD – Dana 10. listopada 2017. godine Policijska uprava brodsko-posavska je izvijestila javnost o eksploziji u ulici A. Cesarca u Slavonskom Brodu.
Temeljem provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja nad maloljetnikom te dvije mlađe osobe u dobi od 20 i 22 godine, policijski službenici su utvrdili da je maloljetnik dana 05. listopada 2017. godine od za sada nepoznate osobe kupio ručnu bombu M-50, koju je držao kod kuće do dana 10. listopada 2017. godine, kada ju je u 03,14 sati aktivirao u Slavonskom Brodu u Cesarčevoj ulici, kada su s njim u društvu bili 20 i 22-godišnjak.

 

Od eksplozije ručne bombe oštećeno je šest parkiranih osobnih automobila u vidu oštećenja lima, stakala i guma, dok je pričinjena i materijalna šteta na dvije obiteljske kuće u vidu puknuća prozorskog stakla, roletne te plastične stjenke balkona. Pričinjena šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna.

 

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Općinskog suda u Slavonskom Brodu, izvršena je pretraga doma maloljetnika, kojom prilikom je kod istog pronađeno 29 komada puščanog streljiva call. 7,9 mm i 7 paketića droge marihuane.

 

Osim toga, izvršena je i pretraga doma gdje stanuje 22-godišnjak, kojom prilikom je pronađena jedna automatska puška kalibra call. 7.62 mm sa dva okvira  i jedno puščano streljivo call. 7,9 mm,  koje je isti neovlašteno posjedovao te dio stvari iz krađe iz kuće 34-godišnjaka.

 

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja nad 22-godišnjakom policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su uspješno riješili i jednu tešku krađu kojeg sumnjiče za njeno počinjenje, a na način da je dana 10. listopada 2017.godine u vremenu od 14.00 sati do 21.00 sati u Slavonskom Brodu, otključao  ulazna vrata obiteljske kuće vlasništvo 34-godišnjaka i da je iz kuće otuđio novčani iznos od 400 eura, jedan lcd televizor, jednu električnu grijalicu, šest komada neinstaliranih nadzornih kamera, jednu ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i jedan zvučnik. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

 

Policija protiv maloljetnika podnosi kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela

dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Protiv 22- slijede kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznena prijava, kao i protiv 20-godišnjaka,  zbog pomaganja maloljetniku u izvršenju kaznenog djela  dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom.

 

Related Post