POLICIJA SAVJETUJE GRAĐANE I UPOZORAVA NA KRAĐE I PRIJEVARE

868 0

19. lipanj 2012. – Policija upozorava građane na oprez jer su na

području policijske uprave evidentne krađe novčanika, torbi, mobitela i drugih vrijednih predmeta, kojima je doprinijela nepažnja vlasnika, jer svoje predmete ostavljaju bez nadzora u otključanim vozilima, kućama ili ih nesmotreno drže u trgovačkim košarama i samim tim stvaraju priliku potencijalnim kradljivcima. Svoje torbice, novčanike, odnosno vrijedne predmete ne treba ostavljati niti na trenutak bez nadzora, posebice na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi. Važno je zatvarati vrata i prozore svojih kuća, stanova i vozila, te ih zaključavati. Prilikom mijenjanja novca u novčarskim ustanovama potreban je pojačan oprez, a u slučaju negativnog iskustva pravovremena dojava policiji na broj 192 – priopćava Policijska uprava brodsko-posavska.

 

IZ AUTA UKRADENA ŽENSKA TORBICA – U vremenu od 7,30 do 8 sati, jučer u Slavonskom Brodu, Trg kralja Tomislava, nepoznata osoba je iz otključanog osobnog automobila u vlasništvu 35-godišnjakinje, otuđila žensku torbicu u kojoj se nalazio mobitel, osobni dokumenti, bankovne kartice, nekoliko stotina kuna. Policija je od oštećene zaprimila kaznenu prijavu koju dostavlja Općinskom državnom odvjetništvu, te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.


PREVARILI ZAPOSLENICU MJENJAČNICE – Jučer, 18. lipnja, oko 13,05 sati u Slavonskom Brodu, Petra Krešimira IV, dvije muške osobe su od 26-godišnje zaposlenice u mjenjačnici zatražile zamjenu eura u kune, pa u drugu valutu, da bi se potom nakon transakcije predomislili i zatražili eure nazad. Nakon što im je zaposlenica dala eure i primila kune, prilikom prebrojavanja je shvatila da je prevarena za više tisuća kuna. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska nepoznatih osoba i podnošenja odgovarajućih pismena.

 

U TRGOVINI IZ KOŠARE UKRADEN NOVČANIK – Jučer, oko 19.30 sati u Slavonskom Brodu, u Naselju A. Hebranga, unutar trgovine, nepoznata osoba je iz košare otuđila novčanik sa dokumentima i novcem (nekoliko tisuća kuna), vlasništvo 31-godišnjakinje. Policija traga za počiniteljem, a oštećena je podnijela kaznenu prijavu na zapisnik koja će biti podnesena Općinskom državnom odvjetništvu.

Related Post