POLICIJA USPJEŠNA U LOVU NA DILERE

603 0

SLAVONSKI BROD, 10. ožujak 2016. -Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u proteklih tjedan dana proveli kriminalistička istraživanja na osnovu kojih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela

neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu prijaviti šest osoba s područja Slavonskog Broda u dobi od 20 do 24 godine ( tri 20-godišnjaka, 22, 23 i 24-godišnjak). U sklopu ovih kriminalističkih istraživanja policija je od njih oduzela 397 grama opojne droge tipa marihuana, 30 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga, pet preciznih digitalnih vagi, više mobitela s karticama i više stotina kuna za koje se sumnja da su stečeni prodajom opojne droge.

 

Ova kriminalistička istraživanja provedena su prema dvije grupacije osoba. U sklopu jedne grupacije osumnjičene su dvije osobe iz Slavonskog Broda u dobi od 22 i 24 godine. Mladića u dobi od 22 godine policija sumnjiči da je tijekom mjeseca siječnja i veljače u osam navrata prodao oko 7,5 grama droge marihuana četvorici mladića iz Slavonskog Broda za iznos od 100 kuna po gramu marihuane. Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 22-godišnjak policija je kod njega pronašla i oduzela oko 7 grama zelene biljne tvari pakirane u sedam paketića sa sadržajem za koji je preliminarnim testom izražena sumnja u drogu marihuana, 28 komada sjemenki indijske konoplje, jednu preciznu digitalnu vagu, 30 tableta (koje u svom sastavu sadrže tvari) koje se nalazi na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, nekoliko mobitela i novac. Drugi osumnjičeni u ovoj grupaciji je 24-godišnjak iz Slavonskog Broda kojeg policija sumnjiči da je osumnjičenom 22-godišnjaku prodao 10 grama marihuane, a policija je kod njega pronašla i oduzela oko 2,6 grama biljne tvari za koju se sumnja da je marihuana. Policija protiv dvojice osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu.

 

U drugoj grupaciji kriminalističkim istraživanjem osumnjičene su četiri osobe za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Osumnjičena su tri 20-godišnjaka i jedan 23-godišnjak iz Slavonskog Broda. Jedan od 20-godišnjaka sumnjiči se da je od travnja do studenog prošle godine uzgojio 10 stabljika indijske konoplje od kojih je proizveo oko 1000 grama opojne droge tipa marihuana od čega je veću količinu prodao većem broju osoba s područja Slavonskog Broda, a jedan dio je potrošio konzumacijom s prijateljima. Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni policija je pronašla i od njega oduzela šest staklenki (teglica) sa oko 347,4 grama biljne tvari (za koju je preliminarnim testom izražena sumnja da je droga marihuana) i dvije precizne digitalne vage. Drugi 20- godišnjak se sumnjiči da je od njega u utorak, 8. ožujka kupio radi prodaje 50 grama marihuane za 2.000 kuna od čega je 45-grama isti dan prodao 23-godišnjaku iz Slavonskog Broda za 2.800 kuna. Policija je kod njega pronašla i oduzela oko 3 grama sumnjive biljne tvari. Treće osumnjičeni 23-godišnjak se sumnjiči da je nakon što je kupio od 20-godišnjaka 45-grama marihuane od toga 25 grama neovlašteno prodao 20-godišnjaku (četvrto osumnjičenom) za 1500 kuna. Policija je kod 23-godišnjaka pronašla i oduzela 18,6 grama zelene biljne tvari zapakirane u 31 paketić pojedinačnih težina od 0,5 do 0,6 grama. Kod četvrto osumnjičenog mladića, 20-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je od 23-godišnjaka neovlašteno radi prodaje kupio 25 grama marihuane policija je pretragom pronašla i oduzela 19 paketića sa zelenom biljnom tvari ukupne težine oko 18,5 grama, a pojedinačnih težina od 0,9 do 1,1 gram. Kod njega su također pronađene i oduzete dvije precizne digitalne vage. Policija će i protiv ova četiri osumnjičena muškarca državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet dogama.

Related Post

Autor - 02/09/2011 0
BLAŽEVIĆ DOL, 2. rujna 2011. – Danas oko 12,20 sati u Blažević Dolu došlo do prometne nesreće u kojoj je…

PIJAN I DROGIRAN JURIO 130 NA SAT

Autor - 03/02/2011 0
MEDARI, 3. veljače 2011. – Policijska ophodnja Policijske postaje Okučani je jučer oko 15.40 sati u Medarima u nadzoru prometa, uređajem…