POLICIJSKI VIKEND – Na parkiralištu kod Dragalića pokraden Turčin

404 0

SLAVONSKI BROD, 19. siječanj 2015. – Dana 15./16. siječnja, u

vremenu od 21.30 do 7.30 sati, na parkirališnom prostoru pored autoceste A3, kod Dragalića, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo teške krađe. Naime, za vrijeme dok je 53-godišnji vozač (državljanin Turske), spavao u unutrašnjosti vozila, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik sa osobnim dokumentima i novcem, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela i otuđenim predmetima.

 

 

PROMETNA NESREĆA – Dana 17. siječnja, oko 5.45 sati, u Slavonskom Brodu, u prometnoj nesreći koja se dogodila na Sjevernoj veznoj cesti, teško su ozlijeđene dvije osobe. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo jer je 24-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, ne krećući se obilježenom prometnom trakom, u zanošenju po kolniku prešao na šljunčanu bankinu, udario u smjerokazni stupić, sletio potom u odvodni kanal udarivši vozilom u kolni ulaz. U ovoj prometnoj nesreći, teško su ozlijeđeni 24-godišnji vozač i 23-godišnji putnik, kojima je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Alko testom vozača, očitana je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 0,99 promila. Policija protiv 24-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

SAŽETAK – Tijekom vikenda na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 18 kaznenih djela, od toga je 15 imovinskih kaznenih djela, koja su inače i najbrojnija kaznena djela. U području prometa, dogodilo se pet (5) prometnih nesreća, od kojih tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe su teško ozlijeđene, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Tijekom vikenda, također je zabilježen jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post