POLICIJSKI VIKEND

424 0

Trojica uhićenih, jedan prijavljen za kazneno djelo ubojstvo

u pokušaju -SLAVONSKI BROD, 9. studeni 2015. – U petak oko 13 sati uhićen je 25-godišnjak iz Slavonskog Broda za kojim je bila raspisana potraga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstvo u pokušaju, koje se dogodilo 19. lipnja 2015. godine u Slavonskom Brodu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv njega dostavila kaznenu prijavu za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, a osumnjičenog oko 12 sati predala pritvorskom nadzorniku.

 

Policija je tijekom vikenda uhitila još dvije osobe po potrazi. U jednom slučaju se radi o europskom uhidbenom nalogu na temelju kojeg je uhićen 25-godišnjak iz Slavonskog Broda. U drugom slučaju u petak oko 21,40 na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku na temelju međunarodne potrage uhićen je 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U oba slučaja uhićeni su radi daljnjeg postupka predani pravosudnim tijelima.

 

Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 20 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 18 kaznenih djela su na štetu imovine i to 10 kaznenih djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare i tri (3) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se osam (8) prometnih nesreća od kojih šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije (2) osobe lakše ozlijeđene. Evidentirana su tri (3) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju i četiri (4) prekršaja iz ostalih zakona.

Related Post