POLICIJSKI VIKEND – Lovili lopove, prevarante, švercere i maloljetnike u noćnom životu

324 0

6. kolovoz 2012. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave je evidentirano 32 kaznena djela, od kojih je većina (21) protiv imovine. Dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih šest (6) s ozlijeđenim osobama u kojima je sedam (7) osoba lakše ozlijeđeno i sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, devet (9) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan slučaj kršenja članka 95 Obiteljskog zakona, te šest (6) požara, od kojih pet (5) bez štete, a u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

PREVARIO STARICU: „Djelatnik“ HT-a dug naplatio zlatnim lančićem

OKUČANI – U petak, oko 11 sati u Policijskoj postaji Okučani, zaprimljena je dojava o prijevari. Policija je utvrdila da je u kuću 74-godišnjakinje došla mlađa muška osoba, predstavivši se kao djelatnik T-HT-a i zatražila na uvid navodno neplaćen zadnji račun za telekomunikacijske usluge. Kad je starica rekla da su računi kod sina, neznanac je lažirao razgovor s njenim sinom i navodno dogovorio, da mu starica preda zlatni lančić koji je nosila oko vrata radi podmirenja duga, što je i učinila. Policija traga za počiniteljem.

 

PIJANI MALOLJETNIK UHVAĆEN U KRAĐI

SLAVONSKI BROD– Oko 2,40 sati, jučer, u Slavonskom Brodu, Ulica A. Štampara, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su na mjestu događaja počinjenja kaznenog djela uočili mladića. Kad je vidio policiju, pokušao je pobjeći biciklom u čemu nije uspio. Policija je utvrdila da je riječ o 16-godišnjaku koji je provalio u rashladnu vitrinu, otuđivši sladoled. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,18 promila. Također je utvrđeno da je bicikl otuđio u Gundulićevoj ulici, koji će biti vraćen vlasniku. Policija protiv osumnjičenika dostavlja odgovarajuća pismena Općinskom državnom odvjetništvu.

 

VLASNIK UHVATIO KRADLJIVCA BICIKLA

SLAVONSKI BROD – Sinoć, oko 21.30 sati, u Slavonskom Brodu, 34-godišnjak je uhvaćen u krađi. On je iz otvorenog dvorišta otuđio bicikl, no, 23-godišnji vlasnik ga je uhvatio u krađi, zadržavši ga do dolaska policije. Bicikl je vraćen vlasniku, a policija protiv 34-godišnjaka dostavlja kaznenu prijavu.

 

UHCAĆEN S 60 KILOGRAMA DUHANA

VRPOLJE – Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su u petak kontrolirali osobni automobil Audi, županjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak i u unutrašnjosti uočili PVC vreće sa većom količinom duhala. U pretrazi vozila, temeljem sudskog naloga, u unutrašnjosti vozila su pronašli pet (5) PVC vreća sa 125 komada pakiranja duhana, težine iznad 60 kilograma. Policija protiv 52-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

 

BEZ DOKUMENATA U NOĆNOM ŽIVOTU

SLAVINSKI BROD – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su u subotu, iza ponoći, u suradnji sa djelatnicima državnog inspektorata nadzirali ugostiteljske objekte u Slavonskom Brodu. Pritom su u dva ugostiteljska objekta, provjerili oko pedesetak osoba. Pet osoba nisu imale dokumente, pa je policija izdala tri upozorenja i dva obvezna prekršajna naloga zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Također su djelatnici državnog inspektorata, utvrdili prekršaje iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o ograničenju uporabe duhanskih proizvoda, te protiv vlasnika dostavljaju optužne prijedloge Prekršajnom sudu.

 

POLICIJA PRIVELA PIJANOG VOZAČA

ŠTIVICA – Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su u subotu, oko 1,30 sati u blizini Štivice iz prometa isključili alkoholiziranog vozača. Utvrdili su da 31-godišnjak, sa područja Požege, upravlja osobnim automobilom Opel, iako je alko-testom očitana koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 2,35 promila. Policija je alkoholiziranog vozača zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv njega podnosi obvezni prekršajni nalog i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


MALOLJETNICI U NOĆNOM ŽIVOTU

NOVA GRADIŠKA -Jučer, oko 0,45 sati u Novoj Gradiški, u Ulici Sl. Graničara, policija je zatekla 13-godišnjaka i 14-godišnjaka bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Nakon što je policija pozvala roditelje, u policijsku postaju je stigao otac i preuzeo daljnju skrb o maloljetnicima, te je pritom upozoren na kršenje članka 95. Obiteljskog zakona.

Related Post