POLICIJSKI VIKEND

473 0

22. travanj 2013. – Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti

rada policijske uprave, evidentirano je 21 kazneno djelo, od čega je većina (16) kaznenih djela protiv imovine. U području prometa, dogodilo se pet (5) prometnih nesreća, od kojih dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenih osobama (dvije osobe lakše ozlijeđene) i tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježen je jedan (1) slučaj pronalaska oružja. Evidentirana su tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri (4) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te pet (5) slučajeva kršenja članka 95 Obiteljskog zakona.

 

PREKO GRANICE S MARIHUANOM – U nedjelju, dana 21. travnja, oko 11.35 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, u sklopu kontrole na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kod 35-godišnjeg (državljanin Bosne i Hercegovine), pronašli su i oduzeli 42 grama marihuane. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, te je u Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški proveden prekršajni postupak.

 

KLRALI SUĐE, POSTELJINU I ZAVJESE – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom muškaraca iz Slavonskog Broda, potvrdili su sumnju u kazneno djelo teške krađe. Utvrdili su da su dvojica 26-godišnjaka i 31-godišnjak, u vremenu od 18. do 20. travnja, provalili u obiteljsku kuću (vlasništvo 51-godišnjakinje) u Slavonskom Brodu, Ulica S. Radića i iz unutrašnjosti otuđili više komada posuđa, zavjesa i posteljine, te trimer za košnju trave. Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnici, a protiv trojice muškaraca podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu i Slavonskom Brodu.

 

UHVATILI LOPOVE – U vezi kaznenog djela teške krađe iz trgovine u Sibinju (dnevna informacija od 10. travnja), policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Slavonskog Broda i potvrdila sumnju da je on zajedno sa 19-godišnjakom sudjelovao u počinjenju kaznenog djela, te protiv njega podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe u vezi članka 38 Kaznenog zakona (pomaganje).

 

PROTJERAN IZ HRVATSKE – U petak, oko 23.50 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, policija je utvrdila da je 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koristio gužvu, krećući se iza kolone teretnih vozila i na takav način izbjegao graničnu kontrolu. Protiv 55-godišnjaka je proveden prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice. Doneseno je rješenje o njegovu protjerivanju iz Republike Hrvatske na rok od godinu dana, te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

 

VOZIO 223 NA SAT – Policija je tijekom vikenda provela akciju u području prometa. Utvrđeno je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača, iznosila je 2,51 promila. Također je utvrđeno 86 prekršaja brzine, a najveća utvrđena brzina je bila 223 kilometra na sat. Policija je protiv svih prekršitelja podnijela odgovarajuće prijave.

 

VOZAČ PRITVOREN ZBOG 2,51 PROMILA – Oko 17.10 sati, u subotu, u Slavonskom Brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 47-godišnjak upravlja osobnim automobilom Fiat, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu, alkotestom je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,51 promila, te je zadržan u službenim prostorijama policije do otriježnjenja. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

MALOLJETNICI U NOĆNOM ŽIVOTU – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u nedjelju, u vremenu od 0,20 do 3 sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, zatekli su 16-godišnjakinju i četiri 15-godišnjakinje, bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policija je pozvala roditelje maloljetnica da dođu po svoju djecu i upoznala ih sa kršenjem odredbi članka 95 Obiteljskog zakona, te je izvijestila Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Related Post