POLICIJSKI VIKEND: PAS BEZ NADZORA UGRIZAO DIJETE

361 0

20. svibanj 2013. – Tijekom vikenda na području policijske

uprave evidentirano je 23 kaznena djela. U strukturi općeg kriminaliteta 17 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to 10 kaznenih djela krađe, dva (2) kaznena djela teške krađe, dva (2) kaznena djela prijevare, jedno (1) kazneno djelo povreda tuđih prava i dva (2) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama (devet (9) osobe lakše ozlijeđeno) i sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je sedam (7) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, pet (5) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj iz Zakona o nadzoru državne granice i dva (2) prekršaja iz Obiteljskog zakona. Od ostalih događaja zabilježen je jedan požar. Na graničnim prijelazima prometovalo je 107 322 putnika i 35 570 vozila.

 

PRITVOREN PIJANI „VOZAČ“ – Jučer oko 22,40 sati u mjestu Lužani policija je zaustavila osobni automobil VW Vento, NG-registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita) i s 1,09 promila alkohola u organizmu upravljao 33-godišnjak s područja općine Klakar. Daljnjom kontrolom je utvrđeno da se na vozilu nalaze registracijske pločice koje ne pripadaju tom vozilu, a postavio ih je na vozilo 39-godišnjak s područja općine Nova Kapela, koji se s 33-godišnjakom nalazio u vozilu. Vozač je zbog alkoholiziranosti isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, te policijski službenici protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu, a protiv 39-godišnjaka kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave.

 

ZARADIO 100.000 KUNA PRODAJUĆI TUĐU IMOVINU – Policija je u petak dovršila kriminalistički istraživanje temeljem kojeg protiv 49-godišnjaka iz Nove Gradiške podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Povreda tuđih prava. Muškarac je osumnjičen da je u razdoblju od rujna 2011. do veljače 2013. godine rasprodao pokretnu imovinu, koja je nakon popisa i zapljene pripala 58-godišnjakinji iz Nove Gradiške kao založno pravo čime ju je oštetio za oko 100 tisuća kuna.


PIJANI „VOZAČ“ UZALUD BJEŽAO POLICIJI – Policija je jučer oko 9 sati u Slavonskom Brodu u ulici Josipa Rimca prilikom nadzora prometa iz prometa isključila 47-godišnjeg vozača osobnog automobila Fiat Punto, požeških registracija s područja općine Čaglin. Neposredno prije ovaj vozač je na raskrižju ulica Petra Svačića i Josipa Rimca oduzeo prednost drugom osobnom automobilu, a potom odbio zaustaviti se po naredbi (zvučnom i svjetlosnom signalizacijom) policijskih službenika, te je naknadno zaustavljen. Daljnjom kontrolom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), s 2,56 promila alkohola u organizmu i nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a policijski službenici će zbog počinjenih prekršaja protiv njega podnijeti odgovarajuće prijave.


BOKSER UGRIZAO DIJETE – U petak i subotu na području policijske uprave zabilježena su tri slučaja držanja životinja bez nadzora. U petak oko 17 sati u Novoj Gradiški pas pasmine Bokser vlasništvo 79-godišnjaka kretao se bez nadzora ulicom Ive Andrića i u jednom trenutku bez povoda napao 10-godišnje dijete, koje je ugrizao za lijevu nadlakticu i lakše ga ozlijedio. Policija protiv vlasnika zbog držanja životinja bez nadzora podnosi prekršajni nalog temeljem odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te izvješće veterinarskoj inspekciji. Policija je zbog ovog prekršaja i u subotu intervenirala u gradu Slavonskom Brodu jer su u Naselju Slavonija I, u blizini dječjeg igrališta bez nadzora (čime ugrožavaju sigurnost djece) zatečena dva psa pasmine Labrador i nepoznate pasmine vlasništvo 22 i 29-godišnjaka iz Slavonskog Broda. Policijski službenici su vlasnicima pasa zbog počinjenih prekršaja uručili prekršajne naloge.

 

PALIEĆI TRAVU ZAPALIO GOSPODARSKU ZGRADU – U subotu oko 18,20 sati u naselju Poljanci došlo je do požara na krovištu gospodarskog objekta, vlasništvo 32-godišnjaka. Do požara je došlo nakon što je prethodno muškarac palio suhu travu oko objekta, pa se vatra proširila na obližnje čemprese, a potom plamen zahvatio krovište, koje je u cijelosti izgorjelo. U 18,50 požar su s dva vozila ugasili 12 pripadnika Dobrovoljno vatrogasnih društava iz Oprisavaca i Garčina.

Related Post