POLICIJSKI VIKEND: Iz pištolja ustrijelio djevojku u ruku

348 0

22. listopad 2012. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave, evidentirano je 21 kazneno djelo, od kojih je najveći broj (16) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa se dogodilo 10 prometnih nesreća, od kojih pet (5) s ozlijeđenim osobama i pet (5) s materijalnom štetom. Pritom su dvije (2) osobe teško ozlijeđene, dok je osam (8) osoba lakše ozlijeđeno. Evidentirano je pet (5) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest (6) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona, policija je iza 23 sata zatekla dvije (2) osobe mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. U jednom (1) slučaju pronađeno je ubojito sredstvo, te se dogodila dva (2) požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

U subotu, oko 22.15 sati u Slavonskom Brodu, 18-godišnjak je pronašao rezervni ključ od sefa za oružje (vlasništvo njegovog oca), otključao i uzeo pištolj, kojeg otac posjeduje uz oružni list, te je uslijed nestručnog rukovanja ubacio streljivo u cijev, a u namjeri da izvadi streljivo iz cijevi, došlo je do nehotičnog opaljenja i ozljeđivanja 18-godišnjakinje u ruku. Djevojci je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao teške, te je zadržana na daljnjem liječenju. Policija protiv 18-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

 

PIJANI S NEREGISTRIRANIM VOZILIMA IZAZVALI PROMETNU NEZGODU – U petak, oko 19.40 sati, kod Grižića se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 31-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Kia, zbog neprilagođene brzine u zavoju udesno, prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se kretao traktor, te je došlo do udara vozila u prednji dio traktora. Osobni automobil Kia je neregistriran, a na njemu su se nalazile ne pripadajuće registracijske pločice, dok je 31-godišnjak upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu policija je alko-testom očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 2,31 promila. Traktorom kojem je isteklo važenje prometne dozvole i sa priključenom neregistriranom poluprikolicom, upravljao je 52-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,11 promila), te je prevozio putnika, iako se na traktoru smije voziti jedna osoba. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 31-godišnjak, koji je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, a lakše je ozlijeđen 41-godišnji putnik iz osobnog automobila. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 31-godišnjaka, policija podnosi kaznenu prijavu, te protiv obojice vozača odgovarajuće obavezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima.

 

TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ MOTOCIKLA – U nedjelju, oko 15.15 sati na raskrižju državne i lokalne ceste u Baničevcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 37-godišnjak upravljajući motociklom Suzuki, pretjecao kolonu vozila ispred sebe (na punoj crti), a u tom trenutku je 53-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Golf, započeo skretati ulijevo, ne uvjerivši se da to može učiniti bez opasnosti, pa je u kočenju došlo do udara motocikla u Golf. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla, koji je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija je vozače alko-testirala, te je kod 53-godišnjaka test negativan, dok je u organizmu 37-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,55 promila. Policija protiv 53-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu, a protiv 37-godišnjaka optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog.

Related Post