POLICIJSKI VIKEND: Lovili provalnike i vandale, kontrolirali rad ugostiteljskih objekata

1277 0

SLAVONSKI BROD, 22. kolovoza 2019. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske imali su uobičajen vikend. Najviše posla bilo je u nadziranju prometa i sankcioniranju neodgovornih vozača, a u zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod, te djelatnika turističke i sanitarne inspekcije obavljen je nadzor ugostiteljskih objekata u užem centru Slavonskog Broda.

Provalio u kuću i ukrao perilicu i sušilicu rublja, kosilicu i druge predmete
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, na okolnosti počinjenja kaznenog djela teška krađa. Pritom su utvrdili, da je 37-godišnjak, 19. kolovoza, provalio u kuću, u Slavonskom Brodu, u Vinogradskoj ulici, iz koje je otuđio perilicu i sušilicu rublja, kosilicu i druge predmete. Policijski službenici su dio otuđenih predmeta pronašli, oduzeli od osumnjičenog, te će vratiti vlasniku, a protiv 37-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
Razbio izlog na gradskom poslovnom prostoru
Dana 24. kolovoza, u 7.25 sati, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, uhitili su 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak, u 7.15 sati, U Gupčevoj ulici, u Slavonskom Brodu, razbio izlog staklo na poslovnom prostoru (vlasnik Grad Slavonski Brod). Policajci su ubrzo pronašli i uhitili osumnjičenog 23-godišnjaka protiv kojeg po dovršetku kriminalističkog istraživanja, podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 235 st. 1 Kaznenog zakona.

Zajednički nadzor ugostiteljskih objekata
U zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod, te djelatnika turističke i sanitarne inspekcije, dana 25. kolovoza, iza ponoći (od 0.30 do 2 sata), u nadzoru ugostiteljskih objekata, u užem centru Slavonskog Broda, utvrđeno je nekoliko prekršaja. Policijski službenici su utvrdili prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, kojom prilikom su prekršitelju (rođen 1994. godine) uručili obavezni prekršajni nalog. Djelatnici sanitarne i turističke inspekcije utvrdili su nekoliko prekršaja, i to iz čl. 13. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, čl.. 26. i 27. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i čl. 30.Zakona o zaštiti od buke.

Related Post