POLICIJSKI VIKEND – Novogradiščanka pala s bicikla i teško se ozlijedila

345 0

9. listopad 2012. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave, evidentirano je 19 kaznenih djela, od kojih je najveći broj (11) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa se dogodilo sedam (7) prometnih nesreća, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama i šest (6) s materijalnom štetom. Pritom je jedna (1) osoba teško ozlijeđena. Evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te dva (2) slučaja kršenja odredbi Obiteljskog zakona. U dva (2) slučaja pronađena su ubojita sredstva, te se dogodilo pet (5) požara, uglavnom s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

KAZNENA DJELA – Policijski službenici su u petak oko, 21.45 sati, od 22-godišnjaka sa područja općine Donji Andrijevci oduzeli 18 grama marihuane. U subotu su oko 16.45 sati, policijski službenici su u Novoj Gradišci, u Maksimilijanovoj ulici, od 25-godišnjaka oduzeli 8,5 grama marihuane, a od 23-godišnjaka 0,3 grama bijele praškaste tvari, koja će biti proslijeđena na vještačenje. U ponedjeljak, oko 17.40 sati u Slavonskom Brodu, u Štrosmajerovoj ulici, policija je od 31-godišnjaka oduzela 1 gram marihuane. U suradnji sa državnim odvjetništvom, policija protiv četvorice mladića podnosi kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela zlouporaba opojnih droga.

 

PALA S BICIKLA NA BICIKLISTIČKOJ STAZI – U Novoj Gradišci, u Ulici kralja Zvonimira, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je utvrdila, da se prometna nesreća dogodila na biciklističkoj stazi, kojom se upravljajući biciklom kretala 52-godišnjakinja. U jednom trenutku je izgubila nadzor nad upravljačem i pala s biciklom na stazu. Vozačica bicikla je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u bolnici Novoj Gradišci. Policija protiv 52-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 

PROMETNA NESREĆA, PREKRŠAJI, OSTALO – petak, oko 23.25 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, uočili osobni automobil Golf, koji se kretao velikom brzinom. Ubrzo su vozilo i vozača pronašli, te utvrdili, da je za upravljačem prije stjecanja prava na upravljanje, bio 18-godišnjak pod utjecajem alkohola i droga, te je nakon prometne nesreće koju je prouzrokovao udarivši u parkirano vozilo Renault, pobjegao sa mjesta događaja, ne ostavivši vlasniku oštećenog vozila podatke o sebi i vozilu. Također je remetio javni red i mir, vrijeđajući i omalovažavajući policajce pogrdnim riječima. Policija je alkotestom u njegovu organizmu očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 1,71 promila, te je 18-godišnjaka dovela u službene prostorije, zadržavši ga do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose prekršajni nalog i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Policijski službenici su u subotu, oko 13.25, nadzirući autocestu, kod Bukovlja, utvrdili da 57-godišnjak upravlja osobnim automobilom Chevrolet, pod utjecajem alkohola. U vozačevu organizmu su alkotestom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,03 promila, pa su ga isključili iz prometa, zadržavši u službenim prostorijama do otriježnjenja. Policija protiv 57-godišnjaka dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su u subotu, oko 22.10 sati, prilikom kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, utvrdili da 62-godišnjak, upravlja osobnim automobilom VW Transporter pod utjecajem alkohola. Alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju u iznosu od 2,06 promila. Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa i zadržan u policiji do otriježnjenja. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradišci.

 

U nedjelju, oko 0,45 sati u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, policija je zatekla pet mlađih maloljetnika u dobi od 14 i 15 godina, koje je dovela u službene prostorije, izvijestila roditelje, koji su preuzeli svoju djecu. Policija ih je upozorila na kršenje odredbi Obiteljskog zakona. Također u nedjelju, u Novoj Gradiški, oko 2,45 sati, u Ulici Zrinskih, policijski službenici su zatekli 15-godišnjaka u vidno alkoholiziranom stanju, koji je prevezen u bolnicu u Novoj Gradiški. Policija je izvijestila roditelje, koji su došli i preuzeli svoje dijete, te ih upozorila, da puštajući svoju djecu mlađu od 16 godina iza 23 sata, bez svoje pratnje ili pratnje punoljetne osobe u koju imaju povjerenje, krše članak 95 Obiteljskog zakona. O oba slučaja policija će izvijestiti Centar za socijalnu skrb.

Related Post