POLICIJSKI VIKEND: U vožnji zatekli 20 pijanaca i jednog narkomana

461 0

 

5. listopada 2012. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave, evidentirano je 17 kaznenih djela, od kojih je najveći broj (11) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa se dogodilo šest (6) prometnih nesreća, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama i pet (5) s materijalnom štetom. Pritom je jedna (1) osoba teško ozlijeđena. Evidentirano je sedam (7) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest (6) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

 

 

AKTIVNOSTI POLICIJE U PODRUČJU PROMETA – Na području policijske uprave tijekom vikenda, policijski službenici su nadzirući promet utvrdili 136 prekršaja, od čega se 53 prekršaja odnosilo na nepropisne brzine, 20 prekršaja na upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola i u jednom slučaju pod utjecajem droga. U manjem broju su utvrđeni prekršaji kao što je: nenošenje vozačke dozvole (4), nepropisno pretjecanje (2), vožnja pod zabranom (1) i drugi prekršaji. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brodu su 3./4. studenoga (subota/nedjelja) u vremenu od 22 do 5 sati proveli akciju „Alkohol“, pri čemu su utvrdili 35 prekršaja, od toga 14 prekršaja su počinili vozači koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,32 promila, a izmjerena je u Slavonskom Brodu, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

U subotu, oko 4,25 sati, policijski službenici su u Novoj Gradiški, nadzirući promet, utvrdili da 33-godišnjak upravlja osobnim automobilom Fiat pod utjecajem alkohola. Policijski službenici su u vozačevu organizmu, alko-testom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,25 promila, pa su ga isključili iz prometa i zadržali do otriježnjenja. Policija protiv 33-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post