PROJEKTI U KULTURI

784 0

SLAVONSKI BROD 6. studenog 2012. – U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas je Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić održala radni sastanak sa predstavnicima Županije, na čelu sa županom Danijelom Marušićem,

zamjenikom župana Davorom Vlaovićem i zamjenicom Ružicom Vidaković. Ministrica je sa svojim suradnicima upoznata je sa problemom financiranja projekata Muzeja brodskog Posavlja i tvrđave Brod.

 

Županija od ukupnog proračuna 12-15% ulaže u kulturu. Muzej brodskog Posavlja se treba obnoviti, ali s obzirom da je cijeli projekt teško odjednom isfinancirati podijelit će se na faze. Prolaskom na natječaju na koji će se prijaviti u prosincu za IPA-u program financirala bi se prva faza obnove Muzeja i to magistrata. Ostale faze bi se sufinancirale iz strukturalnih fondova.Grad Slavonski Brod koji je predstavljao zamjenik gradonačelnika Zoran Ivanović kao jedan od većih projekata koje bi ministarstvo kulture trebalo sufinancirati je Tvrđava Brod i kuća Ivane Brlić Mažuranić. Stavljanjem obnovljene tvrđave na listu UNESCO-a i obnavljanjem kuće Ivane Brlić Mažuranić privukao bi se veći broj turista u Brod što bi pomoglo većem razvitku ne samo grada nego i cijele županije.

Ravnateljica Muzeja Nova Gradiška Marija Mihaljević uputila je apel ministarstvu kulture da se što prije završi prva faza obnavljanja Muzeja. Na radnom sastanku sudjelovali su još i načelnik Stare GradiškeVelimir Paušić, ravnatelj gradske knjižnice Slavonski Brod Ivan Stipić, ravnatelj KKD IBM Hrvoje Špicer, ravnateljica Galerije Ivan Meštrović iz Vrpolja, Ljubica Dumenčić, ravnateljica instituta za povijest Stanko Andrić, ravnateljica konzervatorskog odjela za kulturu Željka Perković i ravnatelj Državnog arhiva Ivan Medved.

Related Post

Dan ljubaznosti u prometu 

Autor - 29/05/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 29.  svibnja 2019. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, danas (29. svibnja), od 10 do 13 sati,…