POLITIČKA KRIZA TRESE GRADSKO VIJEĆE

445 0

Dr. Dražen Oršilić, predsjednik GO HDZ-a, kaže da su potezi HDSSB-a i SDP-a u Gradskom vijeću predizborno politikanstvo

NOVA GRADIŠKA, 9. srpnja 2015. – Zbog nedostatka kvoruma nije danas održana sjednica Gradskog vijeća.

 

Vijećnici HDZ-a nisu došli prosvjedujući tako protiv načina na koji je predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić, nakon dogovora HDSSB-a i SDP-a, sazvao sjednicu. Nisu došli ni neki vijećnici iz redova neformalne koalicije HDSSB-a i SDP-a, te HSP AS i HSS-a pa nije bilo kvoruma unatoč tomu što je Josip Mikšić u dva navrata davao pauzu i čekao da se vijećnici HDZ-a predomisle i dođu na sjednicu.

Na sjednicu je došao gradonačelnik Željko Bigović s zamjenicima mr. Ljiljanom Lukačević i Dariom Banom, a iz Zagreba je došao i Milan Mateša koji je trebao prezentirati ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu u Novoj Gradiški.

Podsjetimo. Predsjednik Vijeća Josip Mikšić je sazvao sjednicu bez uobičajenih dogovora i utvrđivanja dnevnog reda uoči sjednice od strane svih političkih opcija u Gradskom vijeću, ali i bez dogovora s gradonačelnikom Željkom Bigovićem.

Uz ostalo dnevnim redom za današnju sjednicu bilo je predviđena smjena HDZ-ovih kadrova u radnim tijelima Gradskog vijeća, upravnim vijećima u gradskim ustanovama i nadzornim odborima u gradskim tvrtkama, s čim se HDZ ne slaže.

 

Dr. Dražen Oršulić predsjednik GO HDZ-a i Kluba vijećnika HDZ-a kaže da je u razmišljanju doći ili ne na sjednicu bilo više varijanti.

– Kao predsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba vijećnika nisam bio upoznat s pripremom sjednice i dnevnim redom. Uz to u dnevni red je uvrštena informacija o razvoju vodno-komunalne infrastrukture koju je nametnuo SDP kao propagandu u svrhu predizborne kampanje. Na prošloj sjednici većinom ruku vijećnika HDSSB-a i SDP-a razriješeni su članovi Povjerenstva za izbor i imenovanja i imenovani novi, a jedno mjesto ostavljeno je za člana iz redova HDZ-a. Isto je pripremljeno i za današnju sjednicu s namjerom da se sto posto imenuju njihovi ljudi. Dakako da s tim nismo zadovoljni jer smatramo da zastupljenost mora odgovarati zastupljenosti stranaka u Gradskom vijeću. Treba reći da su planirana i imenovanja koje nisu u nadležnosti Gradskog vijeća, kao što je imenovanje članova u nadzorne odbore i upravna vijeća.

Pitam se gdje je tu odgovornost prema građanima? Sve je to politikanstvo u interesu predizborne kampanje – kaže dr. Dražen Oršulić.

Related Post

REGISTAR BRANITELJA

Autor - 09/01/2013 0
Od 4.500 pripadnika 121. brigade evidentiranih sredinom 1992. godine broj je narastao na gotovo 10.000

UČESTALE VREMENSKE NEPRILIKE

Autor - 13/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 13. rujna 2014. – Sinoćnja obilata kiša ponovno je uzrokovala probleme na području Nove Gradiške i okolice. Voda…

INTERNETSKI FORUM

Autor - 17/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA 17. listopad 2012. – Internetski forum je usluga na Internetu koja omogućava razmjenu mišljenja među sudionicima uporabom web…