POLJOPRIVREDNA UDRUGA OPĆINE STARO PETROVO SELO

2353 0

STARO PETROVO SELO – Jedan od sadržaja koji je upriličen u povodu obilježavanja Dana Općine Staro Petrovo Selo bila je izložba koju je pod nazivom „Od motike do kombajna“ organizirala Poljoprivredna udruga

općine Staro Petrovo Selo.

Bila je to prigoda da se udruga, kojoj su na čelu predsjednik Petar Štefanac i tajnik Antun Smičić, predstavi javnosti.

Uz opremu i strojeve koji su se nekada koristili u obradi zemlje i seljačkim domaćinstvima, te danas najsuvremenije strojeve, štand udruge sa delicijama iz domaće kuhinje i pušnice, privlačio je posebnu pozornost. Izložbu su otvorili saborski zastupnici Ružica Vukovac i Davor Vlaović, te općinski načelnik Željko Kočijašević.

Poljoprivredna udruga općine Staro Petrovo Selo djeluje na dobrovoljnoj osnovi. Utemeljena je na uzajamnosti i solidarnosti članova i organizacija s kojima surađuje. Osnovni joj je cilj podizanje razine kvalitete ratarskih kultura, unapređenje stočarstva i voćarstva, te utjecaj na gospodarski politiku u Hrvatskoj, vezanu za selo i ruralno područje.

Namjera je članovima davati informacije o aktivnostima tijela za selo i poljoprivredu, te organizirati suradnju s gospodarskim i drugim subjektima kako bi se predlagale mjere, unaprijedila i ugovarala proizvodnja na selu i plasirala na tržište.

Udruga će se brinuti o izobrazbi svojih članova organiziranjem predavanja, demonstracijom prikaza i nabavkom stručne literature te poticati razvoj ekološke poljoprivrede.

Poljoprivredna udruga općine Staro Petrovo Selo organizirati će rekreativne i kulturne sadržaje, izlete i putovanja, te izložbe kakva jer u subotu bila izložba „Od motike do kombajna“.

Related Post

ŠESTA ŠVARGLIJADA U HRVATA

Autor - 15/01/2013 0
STARO PETROVO SELO, 15. siječanj 2013. – Udruga proizvođača izvornog slavonskog kulina „ KULIN BEĆARAC“ organizira 26. siječnja tradicionalnu šestu…

VINKOVO U STARCIMA 2018.

Autor - 23/01/2018 0
STARCI, 22. siječnja 2018. – Zahvaljujući Općini Staro Petrovo Selo, Turističkoj zajednici Staro Petrovo Selo i Udruzi vinogradara i voćara…