PONOVO U BRUXELLESU

1102 0

Bruxelles, 28. – 30. studenog 2012. – Župan Danijel Marušić, kao član izaslanstva promatrača, sudjelovao je na 98. plenarnoj sjednici Odbora regija Europske unije koja je održana u Bruxellesu 29. i 30. studenog 2012. godine.

 

Prvog dana plenarne sjednice članovima Odbora regija obratio se i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso i izložio Program rada Europske komisije u 2013. godini, a raspravljalo se i o budućnosti Europske unije. Drugog dana zasjedanja usvojen je Nacrt rezolucije o političkim prioritetima Odbora regija u 2013. godini te višegodišnji financijski okvir u kojem će svoje aktivnosti provoditi Odbor regija.

 

Tijekom dvodnevnog zasjedanja raspravljalo se i o budućim Europskim gradovima kulture u razdoblju od 2020. do 2033. godine te o poljoprivrednoj produktivnosti i održivosti. Tijekom boravka, održan je i susret sa službenicima hrvatske prevoditeljske službe pri Odboru regija koji mogu biti korisni za ostvarivanje kontakata i razgovora.

 

Hrvatska će slijedeće godine, nakon pristupanja u Europsku uniju, imati svoje zastupnike u Odboru regija. Do tada ima pravo na promatrače u izaslanstvu koje ima devet članova i čine ga župani, gradonačelnici i načelnici općina. Među njima je u župan brodsko-posavski Danijel Marušić. (BPZ)

Related Post

BORODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 24/08/2016 0
Dan je protekao u znaku promocije sporta, a KKK “Olimpik”, Nanbudo klub “Slavonija”, te Oliver Mofardin primili su županijske potpore…