SIROMAŠNA SLAVONIJA

761 0

Predsjednik Hrvatskog sabora dr. Josip Leko uputio je pismo požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću i odgovorio na Apel Prezbiterskog vijeća Požeške biskupije o siromaštvu u Slavoniji, upućen 29. listopada.

 

Predsjednik Sabora u pismu kaže:

„Najprije Vam želim zahvaliti na apelu kojim od hrvatske Vlade i Sabora tražite hitno poduzimanje mjera u cilju poboljšanja teškog stanja slavonskog sela. Vaša inicijativa je hvalevrijedna i budite uvjereni da dijelim Vašu opravdanu zabrinutost za stanje u slavonskim selima gdje se, uslijed višegodišnje nebrige te niza loših procjena i krivih odluka, gase poljoprivredna gospodarstvu, a ovom inače bogatom kraju radišnih ljudi prijeti izumiranje. Jedino ravnomjeran razvoj svih regija jamči izgradnju gospodarski snažne hrvatske države u skladu s očekivanjima hrvatskih građana. Tešku ekonomsku situaciju i krizu, od koje nije pošteđen nijedan dio Hrvatske, svakako ne olakšava ni gospodarska kriza s kojom se bore i zemlje u našem okruženju. Uvjeren sam ipak da će do sada poduzete mjere i usvojeni ili izmijenjeni zakoni kao i svi daljnji koraci hrvatske Vlade i Sabora početi uskoro donositi i prve pozitivne rezultate i da ćemo biti svjedoci obnove poljoprivredne proizvodnje na slavonskom selu kao jedne od najvažnijih hrvatskih gospodarskih grana.“

Related Post

SABOR LABURISTA STRANKE RADA

Autor - 17/02/2015 0
ZAGREB – 2. Saboru Hrvatskih laburista stranke rada, održanom 15. veljače 2015. godine u “L’amour dvorani Zagreb” u Zagrebu.

LABURISTI ZOVU NA POBUNU

Autor - 28/11/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 28. studenoga 2013. – U subotu 30.11. od 10 do 12 sati na gradskom korzu Hrvatski laburisti Nove…