“POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE” – Policija pazi na djecu i motri vozače

595 0

NOVA GRADIŠKA 6. rujan 2011. – Preventivna i edukativna akcija „Poštujte naše znakove“ cijeli će mjesec rujan, povodom početka školske godine, biti aktualna. Kako smo i najavili 2. rujna u prilogu „Aktivnosti policije pred početak školske godine“u svrhu ove akcije policija će savjetovati i educirati djecu, roditelje i ravnatelje škola o

sigurnosti, a veliku pozornost će obratiti i na vozače i njihovo ponašanje u prometu te im poručuju da doprinesu što većoj sigurnosti djece koja su sudionici u prometu, koja prelaze cestu ili se nalaze u blizini kolnika, pogotovo prvašića, kojima je škola i odlaženje u nju jedno sasvim novo iskustvo.

Brodsko-posavska županija broji 32 osnovne i 83 područne škole od kojih se mnoge nalaze na glavnim cestama ili u neposrednoj blizini. Tu ćemo kao primjer navesti neke škole od kojih su OŠ „Ljudevit Gaj“ i OŠ „Mato Lovrak“ u Novoj Gradiški, Osnovna škola „Ivana Gorana Kovačića“ u Starom Perovom selu, škola u Vrbovi, OŠ u  Novoj Kapeli…

“Djeci, roditeljima i nastavnicima sugeriramo kako se djeca i na koji način uključuju u promet, odnosno na koji način sigurno prelaziti cestu od škole do kuće i natrag. Akcija će trajati cijeli rujan. Vozači inače zaborave da je počela školska godina i na ovaj način njima skrećemo pozornost.

Poruka za vozače je ta da poštuju prometne propise i da obrate pozornost na djecu te da uz sve ostale probleme koji ih muče ipak na to najviše obrate pozornost dok voze pošto je počela škola.

Ovih dana u blizini škola nije bilo nikakvih prometnih nezgoda i problema što znači da ova akcija daje pozitivan rezultat”. – ističe Zlatko Cindrić, kontakt policajac policijske postaje Nova Gradiška, koji pazi na promet i djecu ispred Osnovne škole “ljudevit Gaj” u Gajevoj.

Još jednom ponavljamo da ova akcija “Poštujte naše znakove” ima za cilj educirati i vozače da budu što pažljiviji u prometu i tako onim najranjivijima, našoj djeci pruže potrebnu sigurnost na putu do škole.

Related Post

Kritike HDSSB-a

Autor - 19/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2011. – Na današnjoj konferenciji za novinare čelnici HDSS-a zahvalili su se biračima koji su izašli…