PREDSTAVLJEN GRADSKI PROJEKT: „GRAD ZA MLADE, MLADI ZA GRAD“

1968 0

NOVA GRADIŠKA – „Grad za mlade, mladi za grad“ naziv je gradskog projekta za čiju je provedbu Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izdvojilo 41.000 kuna. Projekt ima za cilj u gradu Nova Gradiška stvoriti uvjete koji će doprijeti zadovoljavanju potreba mladih i podići kvalitetu života kroz edukacije i volontiranje. Obzirom da mladi predstavljaju važan stup društvenog života lokalne zajednice odlučeno je dodatno ulagati u poboljšanje statusa mladih te ih informirati i potaknuti na aktivizam i uključiti u kreiranje javnih politika. Projekt je prijavljen u listopadu ove godine.

Projekt je jučer u gradskoj vijećnici predstavljen učenicima Gimnazije i Elektro-tehničke i ekonomske škole.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, pozdravljajući okupljene srednjoškolce u gradskoj vijećnici izrazila je nadu da će se aktivno uključit u provedbu planiranih aktivnosti.

-Očekujem da će za naš grad polučit značajne rezultate i da će vas kroz seminare, edukacije i druženja potaknuti da se kroz Savez mladih aktivno uključite u donošenje odluka o našem gradu. Nadam se da će ravnatelji, koji su danas pokazali dobru volju, dati dopuštenje da sudjelujete i družite s nama i vidite što smo pripremili- kazala je Ivana Trupina.

Marko Ćosić prezentirao je projekt, a Tihomir Kovač iz požeške Udruge Oppidum, koja aktivno radi s mladima, prezentirao je rad udruge i ono što će raditi u ovom projektu.

Related Post

FESTIVAL ČOBANCA- „BLJESAK“

Autor - 28/04/2017 0
Povodom vojno redarstvene akcije „Bljesak“, Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica i braniteljske udruge organiziraju „Festival čobanca“-natjecanje u kuhanju čobanca.  …