PREMINUO LUKA SLOBOĐANAC SVEĆENIK POŽEŠKE BISKUPIJE

1963 0

Autor Požeška biskupija

U ranim jutarnjim satima 12. travnja 2017. u novogradiškoj bolnici preminuo je vlč. Luka Slobođanac, svećenik Požeške biskupije, umirovljeni župnik u Rešetarima u 71. godini života i 42. godini svećeništva.
Oproštaj od preminulog svećenika bit će na Veliku subotu, u 10.00 sati u župnoj crkvi Krista Kralja u Rešetarima a potom ukop na mjesnom groblju.
Vlč. Luka Slobođanac rođen je Babinoj Gredi gdje je završio osnovnu školu. Klasičnu gimnaziju je pohađao kod franjevaca konventualaca u Zagrebu.

Studirao je teologiju u Zagrebu i Eichstättu u Njemačkoj. Zaređen je za svećenika u zagrebačkoj Katedrali 29. lipnja 1975. Iste godine imenovan je župnim vikarom u Novoj Gradiški, da bi 1977. preuzeo vodstvo samostalne kapelanije u Rešetarima a po osnutku župe Rešetari te iste godine bio je imenovan za njezina prvog upravitelja te je u toj službi ostao do umirovljenja 2015. godine. Pored toga u Požeškoj biskupiji bio je član Zbora savjetnika, vršio službu voditelja đakonskog praktikuma te arhiđakona Posavsko slavonskog arhiđakonata. Gospodin mu podario vječni mir.

Related Post

ŽENE U HRVATSKOM VATROGASTVU

Autor - 06/03/2020 0
Ususret Međunarodnom danu žena kojim se slave dostignuća pripadnica ženskog spola, istražili smo stanje u modernom hrvatskom vatrogastvu. Jesu li…