PRENOSIMO IZ NOVOGRADIŠKOG GDIŠNJAKA 2013.

829 0

Obilježavanje dana Dječjeg vrtića i završna svečanost organizirana u Domu kulture, ostat će 2013. godine zapisana u spomenici te ustanove po podizanju Zelene zastave sa znakom Eko-škole.

To znači da se djelatnicima Dječjeg vrtića Nova Gradiška, djeci i vanjskim suradnicima isplatio trud, da su zadovoljili stroge kriterije i u program odgoja i obrazovanja i svakodnevni život vrtića uspješno ugradili brigu za okoliš. O tome svjedoči prestižno međunarodno priznanje i status Međunarodne Eko-škole. Eko-odbor vrtića organizirao je i proveo brojne aktivnosti, u suradnji s mnogim vanjskim suradnicima, a uz pomoć vrtićke koordinatorice Marijane Matijašević. Najsvečaniji trenutak bio je podizanje eko-zastave i recitiranje eko-himne koju je sastavila odgajateljica Jasna Borojević.

Uz mame i tate, bake i djedove, nazočni su bili brojni uzvanici i gosti najmlađih Novogradiščana, među kojima su bile zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević i regionalna koordinatorica za provođenje međunarodnog programa Eko-škole u Hrvatskoj, Ljiljana Vidmar. Tradicionalna završna priredba predškolske djece iz vrtića „Maslačak“ i „Radost“ bio je oproštaj još jedne vrtićke generacije, spremne na jesen prvi put sjesti u školske klupe.

U 2013. godini organizirane su i brojne druge tradicionalne i prigodne manifestacije s djecom i za djecu.

 

Dvanaesti olimpijski festival dječjih vrtića

 

Unatoč kišnim oblacima koji su prijetili i vjetru, održan je dvanaesti po redu Olimpijski festival dječjih vrtića. Malim olimpijcima nije nedostajalo olimpijskog duha u disciplinama primjerenim njihovom uzrastu. Djevojčice i dječaci iz vrtića u Novoj Kapeli, Starom Petrovom Selu, Novoj Gradiški, Cerniku i Okučanima, natjecali su se u trčanju, bacanju loptice, skoku u dalj i nogometu.

Tradicionalno su na radost mama i tata, braće i sestara, baka i djedova, koji su i 17. svibnja napunili tribine, na stadion „Sloge“ ušli u povorci, predvođeni malim mažoretkinjama i prijateljima iz vrtića kojima je ove godine pripala čast da nose i na jarbol podignu olimpijsku zastavu. Kao pravi olimpijci, položili su zakletvu i zapalili olimpijsku baklju. Zahvaljujući tetama iz vrtića i sportskim djelatnicima koji su ih pripremali za natjecanje, bilo je to još jedno hvalevrijedno sportsko druženje mališana iz vrtića.

 

Dan planeta Zemlje


Related Post

OŠ „MATO LOVRAK“

Autor - 13/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 13. veljače 2014. – OŠ “Mato Lovrak“ ove je godine po prvi puta obilježila Dan sigurnijeg interneta. U…