Preventivno represivne aktivnosti policije u prometu

2037 0

SLAVONSKI BROD – U vremenu od 30. siječnja do 05. veljače, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti na području policijske uprave i smanjenja broja prometnih nesreća te stradavanja osoba.

U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od toga 5 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba teže ozlijeđena, a 5 osoba je lakše ozlijeđeno i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici su pritom utvrdili 320 prometnih prekršaja.

Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine te je utvrđeno 122 takva prekršaja, te 26 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3, iznosila je 175 kilometara na sat, a u naselju (Gornji Andrijevci) 105 kilometra na sat.

Najveća koncentracija alkohola, očitana u organizmu vozača u Slavonskom Brodu, iznosila je 1.91 promila.

Od ostalih prekršaja utvrđeno je 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje te su u manjem broju zastupljeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaska, tehnička neispravnost, obveze vozača prema pješacima i dr.). Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima. (PUBP)

Related Post