PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA HDZ NOVA GRADIŠKA

649 0

NOVA GRADIŠKA, 4. listopad 2014. – Dražen Oršulić, predsjednik GO HDZ Nova Gradiška uputio je priopćenje za javnost GO HDZ Nova Gradiška. Prenosimo ga u cijelosti, pa i naslov.

 

-Na posljednjoj održanoj 10. sjednici Gradskog vijeća Nova Gradiška održanoj 30. rujna 2014. bilo je 15 točaka dnevnog reda. U pripremi za ovu sjednicu dva tjedna prije bili su pisanim putem pozvani svi klubovi vijećnika za izjašnjavanje o predloženim točkama dnevnog reda i predložena rasprava o istim. Niti iz redova HDSSB niti iz redova SDP nije bilo nikakvog reagiranja, prijedloga, niti ikakvog odgovora. Upućen je i izravan poziv HDSSB-u za pripremni sastanak koordinacije stranaka s HDZ, pred sjednicu Gradskog vijeća, na koju se također nisu željeli odazvati.

 

A onda na samoj sjednici Gradskog vijeća iznenađenje ( već viđeno ); optužbe kako ih nitko ne zove na pripremu za sastanak i dogovor. Što je sve apsolutna neistina, kao i više puta do sada. Želi se samo u medijima i javnosti nastupati i neopravdano prozivati i optuživati. Sada se vidi tko je za suradnju, a tko za politikanstvo i samoisticanje, obmanjivanje građana. A onda 3. točka dnevnog reda: Prijedlog odluke o usvajanju Polugodišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna grada Nova Gradiška za 2014. godinu.

 

Od strane HDSSB i SDP netočno, proizvoljno i tendenciozno prozivanje za stanje u gradu, ostvarivanje programa i financijsku situaciju, neizglasavanje Proračuna. Problem je što svi znamo tko je bio na vlasti u gradu u protekle četiri godine ( SDP i HDSSB) i u kakvom je katastrofalnom stanju ostavio grad sa velikim dugovima, kreditnim opterećenjima, nerealiziranim projektima, financijskim promašajima…

 

Podnesena je i prijava nadležnim tijelima protiv odgovornih za sve ove radnje koje nisu zakonite. Nije se uvažilo argumentirano tumačenje ostvarenja svih programa i socijalnih davanja, kao niti racionalizacija na svim nivoima. Ponavljamo samo da je Proračun grada Nova Gradiška donesen u prosincu 2013., jednoglasno podržan od svih gradskih vijećnika.

 

Hrvatska demokratska zajednica neće pristati na ucjene. Neće podržavati nerealne i neracionalne ponuđene projekte u ovakvoj trenutnoj situaciji. Nećemo pristati na podržavanje politikanstva, samoreklamiranja i privatne interese. I dalje ćemo zvati sve političke stranke na suradnju i dogovor.

 

Ali Hrvatska demokratska zajednica neće biti talac ničijih promašenih ambicija. Ovo je sve PUCANJ U PRAZNO naših političkih protivnika koji žele obezvrijediti naš rad. Rezultati u gradu pokazuju kako je stanje teško, ali se ipak vide pomaci u poštenom, stručnom, racionalnom i odgovornom radu. Nadamo se i vjerujemo kako to naši građani vide i prepoznaju tko i što radi, a tko samo priča i kritizira.

 

Hrvatska demokratska zajednica grada Nova Gradiška će i dalje raditi na dobrobit svih naših građana.

 

GRADSKI ODBOR HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA NOVA GRADIŠKA

Related Post