Priprava za Malu Gospu

1609 0

Autor Višnja Mikić

BILI BRIG, 1. rujna 2017. – Vjernici Bilog Briga i župe Vrbova i ove godine pripravljat će se za blagdan Rođenja BDM ili Malu Gospu i to tradicionalno na Gospinom polju, drevnom Dubovcu.

U nedjelju, 3. rujna na Gospinom polju će biti redovita misa u 18.00 sati, a u ponedjeljak, 4.rujna, počet će trodnevnica. Kao i ranijih godina, vodit će je vlč Zdravko Radoš, župnik u Oriovcu. Od 17. 00 sati bit će prilike za ispovijed, slijedit će zajednička krunica, a u 18.00 sati sveta misa. Tema trodnevnice je „Kroz stoljeća mnoga donosimo Tebi molitve i prošnje, brige i nevolje“.

Uoči blagdana Male Gospe, 7. rujna, svečano misno slavlje tradicionalno će slaviti biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević u 19.00 sati. Na sam blagdan, misa će na Gospinom polju biti u 11.00 sati.

Članovi bilobriške udruge „Dubovac“ ovih dana vrijedno rade na uređenju kapelica na Gospinom polju, nekadašnjem Dubovcu i njihovog okoliša, ali i na uređenju crkve u Uzašašća Gospodinova u Bilom Brigu, jer do trodnevnice i blagdana Male Gospe sve mora biti uredno.

Related Post

Ljetna turneja benda Meritas

Autor - 15/07/2019 0
Meritas otkriva nove koncertne destinacije – od Visa do Špancirfesta U godini posvećenoj njihovih prvih 20, Meritas širi svoj glazbeni…