PRITVOREN LOPOV I KRIVOTVORITELJ

416 0

SLAVONSKI BROD, 24. travnja 2013. – Zbog krađe automobila, krivotvorenja

novca i isprave policijski službenici su osumnjičenog 46-godišnjaka doveli u Državno odvjetništvu na prvo ispitivanje, te mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, nakon čega su ga policajci odveli u zatvor.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u ponedjeljak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i utvrdili da je on 22. travnja, iza jedan sat, u Slavonskom Brodu, Trg Hrvatskog proljeća sa stola u piceriji otuđio ključ od osobnog automobila (vlasništvo 43-godišnjaka), otišao do parkirališta, te ga odvezao. Policija je otuđeno vozilo pronašla oko 3.35 sati u Svačićevoj ulici, ostavljeno i otključano sa ključem u kontakt bravici. Nadalje je utvrđeno, da je 46-godišnjak, tijekom ožujka otuđio vozačku dozvolu iz automobila (vlasništvo 78-godišnjaka) u koju je postavio svoju fotografiju, te se koristio kao s pravom. Osumnjičen je i za kazneno djelo krivotvorenje novca. Naime, dana 8. travnja, zaposlenica u kiosku je prijavila da joj je muška osoba prilikom kupnje cigareta dala sumnjivu novčanicu od 500 kuna, koja je proslijeđena na vještačenje u Zagreb. Policija je utvrdila da je riječ o 46-godišnjaku, koji je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kaznena djela predan pritvorskom nadzorniku u konzultaciji sa Državnim odvjetništvom.

 

POLICIJA UHVATILA PROVALNIKA U KUĆU – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su kriminalističkim istraživanjem riješili kazneno djelo teške krađe. Utvrdili su da je 32-godišnjak, na novogradiškom području, tijekom vikenda, od 13. do 15. travnja, provalio u obiteljsku kuću i otuđio brusilicu, motornu pilu i dva dječja bicikla. Policija je otuđene predmete pronašla i vratila vlasniku, a protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

UHVAĆENA PETORKA KRADLJIVACA KREDITNE KARTICE – U vezi kaznenog djela krađe od 14. travnja (informacija od 18. travnja), policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su protiv trojice osumnjičenika (19-godišnjak i dvojica 40-godišnjaka) podnijeli kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu. Naime, u nastavku kriminalističkog istraživanja, policija je utvrdila da su njih trojica, zajedno sa dvojicom ranije prijavljenih (19-godišnjak i 34-godišnjak), sa stola ugostiteljskog objekta u Slavonskom Šamcu, otuđili torbicu sa osobnim stvarima (vlasništvo 56-godišnjaka), a nakon toga su na bankomatu, koristeći otuđenu bankovnu karticu podigli nekoliko tisuća kuna.

 

PROMETNA NESREĆA S OZLIJEĐENIM OSOBAMA – Sinoć, oko 20.20 sati, u Čajkovcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. Do prometne nesreće je došlo, jer je 52-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom Golf, zbog neprilagođene brzine, kasno uočila traktor ispred sebe, te je u pokušaju izbjegavanja udarila u traktorski priključak (korpu). Potom je vozilom prešla na suprotnu prometnu traku, udarivši u osobno vozilo Mercedes, koji je sletio u kanal, udarivši u kolni ulaz. Prometni policajci su utvrdili da je rok važenja prometne dozvole traktora protekao, a 51-godišnji traktorist je bio pod utjecajem alkohola (0,76 promila), dok 58-godišnji vozač Mercedesa nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Policija protiv 52-godišnje vozačice Golfa podnosi kaznenu prijavu, a protiv vozača traktora i osobnog automobila Mercedes optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog.

 

OSTAO BEZ PIŠTOLJA – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su utvrdili da, 43-godišnjak sa novogradiškog područja, neovlašteno i bez odobrenja nadležnog tijela, posjeduje pištolj i više komada streljiva. Policija je oružje i streljivo oduzela, a protiv 43-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Related Post