PROJEKT EUROPSKE UNIJE

637 0

25 nositelja projekta iz novogradiške i brodske Industrijsko-obrtničke škole, Industrijskog parka Nova Gradiška i brodske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je na studijskom putovanju u Njemačkoj

 

NOVA GRADIŠKA, 19. ožujak 2013. – Projekt pod nazivom „Nova metodologija poučavanja i komunikacije u izvođenju praktične nastave u području CNC tehnologije“ bio je razlog studijskog putovanja u njemački grad Herzogenaurach. U sklopu programa IPA IV komponenta (Razvoj ljudskih resursa) i Modernizacije školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada i gospodarstva 25 nositelja projekta iz Industrijsko-obrtničkih škola iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda, Industrijskog parka Nova Gradiška i brodske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je u Njemačkoj s ciljem upoznavanja nastavnika s praktičnom provedbom “najbolje prakse” u metodologiji vođenja treninga u CNC obradi metala. i rezultata takve praktički orijentirane metodologije na kvalitet praktične nastave i vještina stečene kod učenika i tržišne relevantnosti.

 

Projektni tim je bio odgovoran za pripremu, organizaciju i provedbu studijskog putovanja. Schaeffler AG Obrazovni Centar, Firma Weiler i Staatliche Beruflichen Schulzentrum, Herzogenaurach-Höchstadt a. d. Aisch su pomogli u organizaciji tehničkog dijela posjete, s jasno definiranim ciljevima i zadacima posjete.

 

Grad Herzogenaurach je omogućio sudionicima studijskog putovanja da se upoznaju s kulturnim, povijesnim i drugim znamenitostima grada.

Related Post