PROSLAVLJEN DAN GRADA I ŽUPNI BLAGDAN BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

629 0

NAGRADA GRADA, najviše gradsko priznanje dobili su LJILJANA SIROČIĆ i ANTUN STAKLAREVIĆ

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2014. – Središnji događaji obilježavanja Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije bili su i ove godine svečana sjednica Gradskog vijeća i sveta misa u župnoj crkvi

koju je predvodio biskup Antun Škvorčević. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Obilježavanje Dana grada ove godine ostati će upamćeno po otvaranju Doma hrvatskih branitelja. Dom je otvorio general Mladen Markač ističući kako on treba biti na ponos hrvatskim braniteljima, ali i obveza da šire istinu o domovinskom ratu. Naglasio je da Nova Gradiška i njena izvršna vlast mogu biti putokaz drugima kako se čuva dignitet Domovinskog rat i dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Svečana sjednica Gradskog vijeća, održana u nazočnosti brojnih gostiju među kojima su bili župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, generali Mladen Markač, Siniša Jurković, Stjepan Vuković, Ivan Obrovac i Josip Zvirotić, te Alojz Tomašević, koji je i župan Požeško-slavonske županije. Nazočni su bili Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a. Bili su tu i brojni drugi gosti i uzvanici.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić govorio je o aktivnostima Vijeća u proteklih godinu dana, naglašavajući da je ono pomoglo izvršnoj vlasti da u složenoj financijskoj situaciji Grad osigura minimalna sredstva za normalno funkcioniranje i aktivnosti korisnika gradskog proračuna.

Gradonačelnik Željko Bigović u opširnom je izlaganju govorio o aktivnostima izvršne vlasti koje su obilježile ovu godinu, ističući napore na stabiliziranju gradskog proračuna, mjerama štednje i racionalizaciji, stvaranju još boljih uvjeta za investitore, te unapređenju komunalne i društvene infrastrukture.

Svečana sjednica bila je u znaku dodijele ovogodišnjih gradskih priznanja građanima, udrugama, poduzetnicima, klubovima i institucijama, koji su svojim marom, zalaganjem,ugledom i rezultatima unaprijedili ukupan život u Novoj Gradiški.

 

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA NOVE GRADIŠKE uručena je generalu Mladenu Markaču.

NAGRADA GRADA, najviše gradsko priznanje dobili su LJILJANA SIROČIĆ i ANTUN STAKLAREVIĆ.

GRB GRADA dobili su DARIO MARENIĆ, JAVNA VATROGASNA POSTROJBA NOVA GRADIŠKA i TANG, a MEDALJU GRADA MARIO BOŠNJAK, JOZO BUNGIĆ, SINIŠA JURKOVIĆ, VLADO RADOŠIĆ, UDRUGA „HRABRO DIJETE“, PIONIRSKA MOMČAD NK „SLOGA“ i UDRUGA VOLONTERA.

Related Post

BURZA RADA U RUJNU

Autor - 23/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 23. listopad 2014. – U ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Novoj Gradiški u rujnu su evidentirane 4563…

DJEČJI VRTIĆ RADOST

Autor - 10/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. studeni 2014. – Nastavljeni su radovi na adaptaciji i dogradnji dječjeg vrtića „Radost“. Obavljeni su građevinski radovi…